first buka buku pink(4bulan)

Pagi tdi terpacak dpn klinik dgn perut kosong pe xmkn bwa air msak je,muka klu tgk kt crmin mau pucat..tkt smua de first pe xtau..mai smua org tgk kte..misi sruh pi blkng kncing pstu label kn btol tu..org usah kata la pnuh beratur..lma gak la misi nk pggil nma..first ambl darah,pstu bilik lain isi butiran dlm buku pink dgn 1bilik tu 4org de 4misi de..smpai umr sndri xingt bpe..kt buku tulis 28,umr thn 29 nk msuk 30an pn..kdng2 misi tnya pn jelas xjelas je perut lapar sgt..scan first pkai mesin kcil tu misi kta dngr angin je jntung bby jap de jap xde..smpai mai sorg lg misi tlg cri kn selak smpai ke bwh lg..kte plak naik segan☺️..akhir xdngr gak jntung bby..misi isi dlm buku smua lgkap sruh jmp doc kt ats plak..tgu lagi..nk mkn roti pn xjd segan..bila nma pggil msuk doc tnya itu ini,time pi scan kedua kli plak..sumpah ckp kte ckup geli bila pkai gel tu..jap ke kiri jap ke kanan sbb geli..msa scan tu first jntung dia dlu dngr kcil je..pstu pi bwh ckit nmpk kaki dia doc ckp dia aktif sgt dlm perut ...pdhal kte xrsa lg pn gerakan dia..doc trkjut bby nmpk besar..tnya kte dh bpe mggu ..kte jwb 16mggu 5,6ari mcm tu..ngh dok scan kiri kanan cri kedudukan kaki tu nmpk la dia dok kangkang kaki tiba2 nmpk pistol dia kcil je?terkjut beruk kte..first time tgk mcm tu..xpe mne2 pn xksh aslkn dua2 sihat sdh...30/3/2020 kte ke klinik lg

first buka buku pink(4bulan)
18 Các câu trả lời

Sblum tu mmg ingt nk srpan dlu kat sna de org niaga nsi lemak...kwn2 pn de pesan bwa mknan siap..siap dh awl tp xtau nk kluar umh tu smua jd kelam kabut..smpai2 tepat kul 8 tu pn sy teragak2 nk msuk..smpai duduk krusi dpn tu tgk org bg bku pink bru sy bgun ckp nk wat bku pink..first time msuk otak blur btul2 xtau nk wat pe..nsb baik mulut ni byk bertnya kt org stu..alhmdulilah la bby xde pe..sian dia tahan lpar lma sgt..hehe

Sblum tu mmg ingt nk srpan dlu kat sna de org niaga nsi lemak...kwn2 pn de pesan bwa mknan siap..siap dh awl tp xtau nk kluar umh tu smua jd kelam kabut..smpai2 tepat kul 8 tu pn sy teragak2 nk msuk..smpai duduk krusi dpn tu tgk org bg bku pink bru sy bgun ckp nk wat bku pink..first time msuk otak blur btul2 xtau nk wat pe..nsb baik mulut ni byk bertnya kt org stu..alhmdulilah la bby xde pe..sian dia tahan lpar lma sgt..hehe😚

5y trước

Takpa sis paham. Even sy smpai skrg pun masih blur2 jugak kalau datang kk. Tapi buat muka tebal je laa. Janji dah settle cepat, balik boleh rehat 😁

Make sure makan dulu sis sebelum ke klinik. Sy pagi2 sebelum 7.30am dah dtg klinik, lepas letak buku pink dkt bakul, sy makan bekal yg sy bwk sorang2 dlm kereta. Dah nak pukul 8 baru sy masuk. Tak boleh woo tak makan. Dkt kk tu paling2 2 jam kalau check up.

5y trước

Sini takde klinik desa. Redha je laa kk pun. Suami selalu bebel knp lama nau dkt klinik. Itu je laa soalan dia setiap kali check up 🤣

Saye pulak merancang gune DEPO lepas tu lewat sehari ...mase amik DEPO langsung xde period sampai lah saye pegi scan cek..sedar2 dh 27week dh nak masuk 7 bulan...terus buat buku...

5y trước

Ok2.. Baik2.. 😊

Congrats mommy.. Banyakkan minum air tau.. Biasanya klau minum air byk sblm scan, mmg nampak kot jelas.. Alhamdulillah baby sihat juga.. Semoga sihat walafiat keduanya..

Sma lar kita sis 16 mnggu da... Ehhh best nyer da nmpk jantina😁... Sya 5/3 ni ada appoimnet kkia gak... Kn bgus law da bole nmpk jantina nya👻...

I dulu masa first baby 12w dh nmpk gender, 2nd nmpk masa 13w , now 17w next week check gender. Doakan nmpk gender tau. Tak sabar hehe

lapar makan je. makan untuk diri sendiri takde siapa nak kutuk2. hehe untuk first mom mcm tu la semuanya rasa ganjil. tp,lama2 ok

5y trước

kan? kita mlantak pom org xheran sb taw kita pregnant hehe

Sy pun dah 16 minggu xnampak sangat perut besar macam ni. Apa2 pun semoga mommy n baby sihat sentiasa 💕

Kalau lapar makan je sis. Pregnnt ni xde istilah nak segan2... Makan je sikit2 org faham...

5y trước

Hahaha..biasa la cmpur perak kedah tu y berterabur ayat..🥰