Baby engaged

Org ckp kalau bby dh engaged akan sakit dkt ari2 . Smlm checkup kk nurse ckp bby dh engaged. Smlm je sy sakit dkt ari2 . Hari ni rasa xda sakit2 pulak. Cuma badan rasa lemah + lemas. Adakah bby tu x engaged lagi or normal? #38weekday1 #hrpbersalincepat

2 Các câu trả lời

Kedudukan baby dah dalam keadaan bersedia untuk bersalin (engaged) . Masa ni paling penting untuk kira pergerakan baby. Jika baby kejap aktif, kejap tak aktif.. Sila jumpa doktor dalam keadaan segera sebab takut baby lemas. Memang normal untuk rasa kejap sakit, kejap normal cuma pastika interval kesakitan itu normal dan pergerakan baby normal. My case dulu terpaksa emergency czer waktu malam sebab jantung baby dah mula tak normal jadi doktor suspek terbelit tali pusat. So pls.. Check ya.

4y trước

sama la dgn saya,klu gerak bergerak2,active bkn main..tp dlm sejam dua cmtu diam plk..ada risau jg..tp baby sy scan 19hb masih breech..skg 37w

Normal kot. Saya pun masa week ke 32 dah start sait ari ari. Masa baby betul2 engaged saya tak tau. Tp masa 37 weeks tu dah start ada false contraction. Masa 38 minggu 3 hari tu dah start sakit pinggang rasa nak oatah tu kerap. Selang 15 minit. Esok tu pergi kk dr kata baby dah engaged 3/5. Then pergi hospital dr cek jalan dah bukak 3 cm. Alhamdulillah sebelum subuh esok tu dah bersalin. 38 weeks 4 days saya bersalin tak silap.