Doktor Scan masuk kan Benda tu dari bawah Ngeri rasa dia

Oky smlm lepas darah mcm period tu Doktor Scan dari bawah sakit sgt rasa dia..dia Cakap tk nmpk apa2 lagi kantung kat rahim dgn luar rahim dua2 tkde …so dia ckp takot period maybe period ..tp yg memeningkan saya skrg ni …kenapa saya check upt samar ? 🥹dia check kt hospital negative? 🥹 #ingintahu

10 Các câu trả lời

tvs awakk kne rilek je . kalau upt samar biasanya masih baru 3w-4w . ikot pgalaman sy 4w bru terang tu pun tgk tahap hcg dlm bdn seseorg . normal kalau scan mmg tak nmpk pape . tp masa sy test upt always smar no progress setiap hari . dan 3w5d sy bleeding . test upt hosp mmg - . scan tvs rhim ksg . rupanya kne chemical pregnancy . bln 1 sy pregnant blk . kalau kandungan tu baik baik je ..biasa tahap hcg akn mngkat . awak test blk ye upt nt . kalau makin pekat . insyaallah ada . better scan 6w ke atas . ini gmbr upt masa sy kena chemical pregnancy . mmg samar stiap hri sy cek .

2y trước

Chemical Pregnancy ni, UPT awak positif tapi at the end awak period.. senang ckp, kandungan tak menjadi ~ normally mmg akan dpt UPT positif then period.. darah tu keluar mcm darah period biasa, tapi ada jugak yg jadi heavy period

Tvs scan tu mmg rasa tak selesa, tp kite kena rileks je jgn keraskan bdn, nnt akan rasa sakit dan ngilu. Scan guna tvs tu pun kdg2 doc tak nampak juga bila scan, sbb sy penah kena, doc pakar o&g yg scan, tp tak nampak apa. Tp scan kat perut nampak pulak, lps tu kali kedua doc pakar o&g yg lain pula scan, baru lah nampak, dan kali ketiga scan guna tvs, mcm senang je doc tu scan, terus nampak..mungkin tak semua doc pandai guna tvs scan tu kot. Wallahualam.

Awak ada mkn ubat hormon atau jus hormon/kesuburan apa2 tak? sbb sy dulu pernah mcm nie.. test UPT positif guna clear blue 2-3 weeks.. lepas 2 hari period. Ingat keguguran. pergi klinik siap kena refer hospital apa semua. Last2 lepas check semua Dr cakap sbb hormon je.

2y trước

lepas 7 hari mcm period. Sedih betul waktu tu sbb ingat mengandung..Sy pegi hospital Dr siap marah lagi. Belum delay period 2 minggu kenapa check awal. Lepas dari tu sy dh tk ambil apa2 jus & supplement dah..

Masukkan tvs tu kena tarik nafas dlaam2, bru tak sakit. Mgkin sis awal lg. so bby n kantung mmg tak npk . Cuma skg ni sis kne byk rehat. Jgn bersama wktu skg ni.

mungkin baru lagi. oo tvs scan ka? kalau tvs scan mmb xboleh mengeras awak. kalau mengeras mmg sakit. ada buat beta hcg tak

Sayaa 5weeks scan tvs kantung nampak besar tu je . tp esoknyaa lepas scan saya gugur 😅🥲

2y trước

Alhamdulillah skrg saya dh pregnant balik 8weeks .

upt jika samar dikira.-ve oleh pihak hosp. Jika terang baru dikira +ve

sya prnah kena tpi xsakit lgsg.. rilekskn badan..

Ada check guna clearblue yg digital tak ?

2y trước

Pregnant berapa weeks dia tulis ? 1-2 ? Atau 2-3 ?

sis gune strip jenama ape

2y trước

Belum nampak kantung sbb masih awl kot. klu masih was2 bila dtg ke hosp or klinik better cek beta hcg. Tu klu hcg awk meningkat means awk mmg mengandung, klu menurun means ada mslh lah. Doa bnyk2 ye. jgn stress2.