Jom santai petang ni!

Okay jangan serious sangat ya semua petang isnin ni😘 Jom cuba fikirkan jawapan di bawah ni🤔 Mana satu yang keluar dulu ya agak-agaknya?🧐

Jom santai petang ni!
246 Các câu trả lời

Berdasarkan fakta org dulu-dulu, bumi sudah ada sejak kita belum lahir. Sumber air seperti lautan, dan makanan seperti tumbuhan dan binatang yg hidup didalam air dan darat wujud selepas Adam dan Hawa dikeluarkan dari syurga. Menurut cerita, ikan-ikan yg berada didalam air bercakap-cakap kepada Adam dan Hawa ketika Adam dn Hawa melihat mereka(ikan2) hidup di dlm air. Ikan2 tersebut menyatakan bhw mereka diciptakan sebagai sumber makanan kpd manusia. Daripada kisah kejadian manusia dan ikan2 tersebut, benarlah wujudnya manusia dn sumber alam secara semula jadi dengan membiak. Proses terjadinya ayam dengan telur ayam mengikut rantaian makanan, sumber utama iaitu, ayam dewasa perlu disenyawakan untuk mendapatkan telur. Apabila telur sudah menetas, jadilah ia anak ayam. Berikut kejadian ayam dan telur; AYAM dewasa -> (disenyawakan ayam jantan dan betina melalui proses persenyawaan) -> TELUR -> (menetas) -> anak ayam

ayam, sbb Tuhan menciptakan haiwan² bukanya telur. begitu jg dgn manusia..Tuhan menciptakan manusia dewasa (Adam/hawa) terlebih dahulu Dan bukanya bayi😊🙏

Kalau tak ada ayam, tak ada telur. Kalau tak ada telur, tak ada ayam. Jadi jawapannya, kun fa ya kun.

Ayam dulu..telur tidak dpt menetas Tanpa induk sbb zmn dulu teknologi tk secanggih skrg.

ayam.. kalau tak mana datang telur.. sebab telur kena suhu yang sesuai untuk eram

Telur dlu biasanyaa..,mak dia mash dalam sarang klau anak dia menentas

mak ayam keluar dlu, kemudian telur seterusnyaa anak ayam pon keluar

ayam lah dulu 😂😂😂kalau tak mcmana mahu ada telor 🤣

ayam dahulu..kalau tak dari mana datang nya telur ayam kan

Ayam.. Kalau Ayam tak bertelur dari mana datang telur?