Hai,. Nk tanya la?

. Normalkah bila mengandung 5 minggu akan berlaku pendarahan jika bersama dgn suami? # darah cair warna merah muda

11 Các câu trả lời

Saya 7weeks,ada bersama suami seminggu sekali sahaja sejak 5weeks..tiada darah,mungkin kena betul2 slow & relax kot sis..saya pun pada mulanya takut nak bersama suami tapi kakak ipar & abg2 ipar saya doctor,mereka kata boleh je bersama cuma jangan ganas2 & bila rasa “perlu” baru bersama sebab kandungan masih awal..apa pun,kita doa banyak2 supaya kandungan ibu2 semua sihat..think positive..kalau rasa takut,cepat2 ke klinik ya sis..❤️

4y trước

terima kasih awq. inshaAllah. Amin . mudah2an 😊

saya pun pernah bleeding masa preggy 5weeks. masatu baru lepas bersama. lepas refer doc, doc pesan nak bersama boleh, cuma kena slow. sebab masatu bleeding saya tak teruk pun. kata doc benda tu normal disebabkan badan kita tak biasa lagi. kalau bleeding yg teruk non stop tu, baru tak normal. sekarang saya dah 8bulan. just limitkan bersama suami tu sebulan hanya 2kali..

4y trước

Aminn. inshaAllah 🥰

Tak normal.. Saye bleeding sikit cmtu jgk.. Esoknye miscarriage.. Sejak tau pregnant, saye xde brsama dgn suami pon sbb doc da pesan pantang brsama dgn suami jap.. Baik sis check kat klinik/hospital ye..

Tak normal since dh berlaku spotting bleeding after that. Better avoid dulu bersama suami. Awal² kandungan masih fragile sgt so kene jaga betul² n 'berpantang' . Take action refer dgn doc.😊

4y trước

Baikk. nnti sye refer doc ya

sy pun xda nafsu nk seks sejak hamil 2 bulan ni.. tggu kandungan besar dlu.. bru aman

4y trước

entah ye. sye rase biase je skrg ni. xde yg pelik2 bab nafsu ni ke yg len2 ke. cume tu je la risau pulak ade bleeding sikit smlm. ni xde dah

"Elakkan bersama suami di awal kehamilan."-Doctor kata. Kandungan tak kuat lagi.

4y trước

Baiklahh. tq ya untuk info nya 😊

5w? Doktor kata awalan pregnant dya x bg.. Sbb first pregnant..

TAK NORMAL. awal sgt tu, sabar2 la dulu sampai kandungan betul2 kuat.

4y trước

sye sabar je sis. suami la. lg pun baru first time. xtau ape lg😅 tp sikit je bleeding nye smlm. kuar tompok mcm duit syiling 50 sen warna nye merah muda. cair kale dy.. ni satu hari ni tunggu de bleeding dah. cume ade sikit2 coklat2 mcm last period tu

kalau berdarah, stop dulu bersama suami sampai 5 ke 6 bulan ke atas.

4y trước

baikk. terima kasih ya untuk info nya😊

x normal tu sis better refer doc

4y trước

nnti sye refer doc 🥺