Belum pandai bercakap

Normal x anak saya dh umur 2 tahun 9 bulan tpi blm mahir bercakap? Hanya tahu mamam, no, geleng2 kepala kalau xmahu sesuatu benda, tpi pandai mengajuk huruf2 tertentu mcm a, o, e, p .... 🤔 #advicepls

2 Các câu trả lời

kalau dia ckp cth mamam , ibu yg kena betulkan ayat tu utk anak .. dia sebut mamam , ibu sebut makan .. dia gelang kepala , ibu tnya balik x mahu ? suruh dia join sebut skali .. apa2 yg dia pegang ibu sebut kenalkan dkt dia apa brg tu .. and andai dia ada nak ckp ada ayat yg kita faham pelat dia , kita betulkan balik sampai dia sebut dgn betul dan jelas .. anak no 4 sya 2 tahun 3 bulan , mmg sya dngar apa yg dia ckp kalau ayat pelat sya betulkan biar dia sebut smpai btul dan jelas .. apa2 yg dia pegang sya bagitau dia apa benda tu .. smpai dia sendiri yg tanya apa tu apa tu 😂 praktiskan selalu .. in shaa Allah lama2 dia pandai susun ayat walau susun lambat2 x pe .. asalkan dia sebut tu jelas dan betul

2y trước

most welcome sis😘 xpe slow2 kita belajar .. ank belajar kita pon belajar 😊

kene cakap dgn dia bila dia buat aktiviti tu