bayi 9 bulan

normal tak bayi 9 bulan kurang makan ?

5 Các câu trả lời

Anak saya start 8 bulan dh tolak makan, mcm² menu try sama je. Mungkin fasa tumbuh gigi(4 gigi dh)Tapi saya tetap offer makanan kat dia. Masuk 9 bulan baru pelan² ade balik selera, tapi x nk dh bubur even y kasar pn x nak, semua nak bnda boleh kunyah-pasta, nasi lembut(bukn lembik😊),roti celup susu,kuih²(tnpa gula),biskut. Lembik² x nak dh,Tengok la dia nk mana. Y saya nampak dia nak semua makann y sejuk even nasi pun😄

4y trước

Lagi 1,kena selalu offer. Saya tiap 1 jam akan bg dia makan wlw sikit. Sebab anak jenis x makan banyak dlam 1 masa,

biasa umur mcm ni tgh fasa nak tumbuh gigi. nak merangkak atau berjalan. jadi anak kurang fokus untuk makan. ada bersihkan mulut anak tak? ada bagi anak finger food? it okay klo anak makan sikit. kena keep offer mkn kt anak. kalau dia taknak stop dulu. sejam kemudian offer blk.

9 month sebaiknya da kurang susu more kepada makanan da 😊 tp tula ikut penerimaan bby juga kan .. mungkin mommy kena kuat and creative dlm pelbagaikan menu ank

hurm..xjuga.mcm ank sy dlu ms umo 9bln dia suke nk mkn..wlaupn kekdg bg bubur kosg

x normal.. kena pandai ubah menu bg dia suka mkn