Nak tanye.

Normal ke ye baru 4minggu tp doc kata taknampak lagi . baru cek upt pagi td double line.. terus g scan .. scan doc kata xnmpk lg mungkin sbb kecik

Nak tanye.
100 Các câu trả lời

Saya kan..masa bulan 3aritu period saya gelong sakit sangat tp 2 hari jaa,saya pergi check klinik swasta doktor scan cakap saya ada fibroid dah besar 4.86cm. Dan mmg akan ganggu period. Kemudian doktor buat surat rujuk pakar gyne dekat GH sebulan kemudia.Bulan 4 sampai tarikh saya pergi check up dekat GH jumpa pakar laa..Doktor pakar cakap dia x nampak pun fibroid,tp..apa kata kita tunggu period bulan depan...sejak dari hari tu sampai harini...x datang period dah..skrg dah dekat 10minggu dah..TCA akan dtg 13/9/2020..pregnant kaa x nii,saya check upt double line..

Normal sis..sy pn mcm sis..jmp doktor swasta cpt sgt sbb sy xtau sy hamil brp minggu..sy x dtg period 2 thn lebih..bile scan nmpk kantung je..kecil je..doktor srh dtg blik 2 minggu lg..tp sy trus gi klinik kerajaan buka buku pink..alhmdulilah bile doktor scan,nmpk babynye..sy hamil 8 minggu..

4y trước

Mungkin dia kita dari ukuran berapa cm bayi tu. Hehehe..

Saya pun ritu scan msa 4minggu cmtu mmg xnpk ap..buang duit ja scan,klinik swasta tu suspek sy ad cyst..haha,dh sbulan lebih sy p bukak buku kt kk scan skli dh npk kantung..dr suruh tnggu lg 3minggu dtg scan balik kmungkinan bby msih kecik..

Kalau taw pregnant awal2 ni just jaga je la elok2. G scan awal2 memg tak nampak, buang duit je. So better g minggu ke8. Paling kurg dh ada kantung and normally time tu dah ada janin kecik and heartbeat.

Macam Saya.. scan 1st time 5th week, sebab check upt , double line Ada tapi faint line. Doctor suruh dtg lagi scan after 2 weeks Take ur time. After about 2/3 weeks boleh scan lagi. Cheers mummy😉

Don't worry sis. Tapi bladder sister penuh tak masa scan because bila saya scan 1st time bladder tak penuh tak nampak then dr suruh minum air banyak bg penuh then sudah very clear

Normal..sya pon hri tu msa 4weeks lbih na scan, doc ckp x nmpak ape lgi..dya soh sya balik..sya pon balik la dgn hampa... Tp lgi 2 mgu sya mai scan lps tu, alhamdulillah nmpak dh

4y trước

Nak tanya masa dr ckp x nmpk apa2 tu dr ada ckp x dinding rahim puan tu tebal ke apa selain dari Dr ckp x nmpk apa2

Normal nti 6 mggu ke ats akn nmpk, mcm sy 6mggu Scan tak nmpk, lpas tu refer o&g kt sne diorg akan scan dri bawah... Alhamdulillah baby ada dan baik2 shj.. Sabar ea sis..

5y trước

Tak sakit pun,, benda tu panjang tpi kecik je,tak lebar pun.. Jgn risau sis

Normal. Klu nk jelas kne tgk thru vagina ultrasound tu. Tp sakit skit la msa nk masukkan alat tu kt bwh. Sy 6 mggu bru nmpak janin tu pn scan ikut bwh

Masih terlalu awal nak scan tu sis... tapi da bole scan 11 minggu ke atas.. tapi depent pada badan masing2 la... mcm sy 11 minggu da nmpk baby❤️