Hamil 16 minggu

normal ke xde rasa apa2 waktu 16w? sy dh xde alahan, bila dh hbs alahan ni rs mcm btl ke mengandung sbb xde rasa apa2.. ibu2 blh share pengalaman x, sy ank 1st jd kurg tahu skit.. terima kasih

13 Các câu trả lời

saya lagi lah takde alahan pon dari awal pregnant, mula2 risau juga sbb tak rasa apa2. tapi alhamdulillah skrg dah masuk 31w semua ok 😊 yg penting awak sentiasa ikut follow up and alert sebarang perubahan especially masa scan, ikut nasihat doktor and nurse. kalau KK jarang scan, boleh usaha ke klinik swasta untuk growth scan/detail scan. nnti minggu 20++ dah boleh rasa baby gerak, in sha Allah time tu lega sikit 😅😊

16w awl lg nk rasa bby gerak especially 1st baby..tp mgkin jugak bby da grak cuma xprasan or xtau sbb bby kecik lg,mcm sy mse 1st pregnancy dlu..tp papepun still kena jaga kesihatan puan n baby ☺️

Sis nk rasa mcm mana ye 😅 alhamdulillah alahan dh beransur tiada, just buat mcm biasa, continue mkn ubt, jaga pemakanan supaya hb x drop, hadkn mkn/minum manis elak sangkut gdm.

untung lah xde alahan..sy ni nk msuk 8 mnggu pun x bleh hidu bau masakan ikan goreng ataupun apa2 jnis maskan ayam..🤮🤮...perut mual..

2y trước

semoga dipermudahkn urusan dn dikuatkn diri..

Same. 16w3d skrg. Xde rse ape2. Alahan xde, bby pn kkdg je dpt rse bgerak. Rsau sgt, mjg je na pi scan tgok bby😩

rezeki alahan hbs awal..sy 27w ni pon hari2 muntah.. berat langsung x naik..slmt hb cantik.. baby pon membesar ikut umur die..

2y trước

aamiin.. terima kasih..

Sy pon masa 1st pregnancy xde alahan n mmg xtau pon pregnant. Bila period xdtg lama hasben suh cek. Tengok2 da 11weeks

Sy dri mula mmg xde alahan, slps msuk 6weeks ad alahan loya muntah2 tpi xkluar☺️

normal sis . alhamdullilah klau takde alahan. tak letih sangat badan tuuu .

Sama la sy pun. Takda rsa apa tapi bila scan nmpk bby gerak gerak