Contraction 33w5d

Normal ke terasa mengeras serentak rasa ngilu kat missV? Slm kekerapan 10 minit sekali camtu,bila mengeeas je berpeluh tahan,tp tanda2 lain lum ada...tiap kali mengeras,saya akan duduk,bila mengeras time berjln akan terasa ngilu kt missV tu.. #ingintahu

2 Các câu trả lời

hi mommy saje nak share haritu waktu sy usia kandungan 33w5d sama mcm mommy, rasa sakit dekat perut tu takde la ngilu ke apa masih bearable cuma keep on dtg sakit tu. pegi hospital (sbb nurse suruh) pastu doctor check rupanya itu contraction n siap ada bukaan 1 cm. so doctor bagi ubat yg sepatutnya sbb baby kecil lg kan. warded sbb doctor nak monitor sy n baby alhamdulillah all good now dah 36w 5d. baby tak jadi keluar haritu. ada betul nya ada reply yg bagitau pasal braxton hicks tu..take care mommy,

hai mommy. kemungkinan apa yg mommy rasa tu braxton hicks. mommy rujuk sini https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/braxton-hicks-lebih-teruk-dari-bersalin/amp tapi kalau ciri-ciri tu tak sama, terus ke klinik untuk pemeriksaan ye mommy