Malam tadi perut kerap mengeras + baby aktif sangat gerak. Rasa sakit ngilu2 kat bawah.

Sampai tak boleh tidur. Bila baring je jadi camtu. Kalau duduk tak sakit pulak, mengeras je. Adakah tu tanda2 nak bersalin atau braxton hicks je? #38w6d ##firstmom #SeriusTanya #bantujawab

2 Các câu trả lời

Dah cukup bulan dah tu sis 38 week .Saya hari tu camtu juga tapi kandungan time tu baru 37 week 4 day,sekali pegi pac bukaan dah 2 cm,tapi takde tanda tanda pun.Tapi tulah 4 hari dlm wad bukaan cuma 3 cm.So masa tanggal 14/2 tu awal pagi masuk labour room.Doktor masukkan ubat jenis drip dan pecahkan air ketuban.Last last emergency czer sebab bukaan cuma sampai 5 cm jer servik 1.5 cm.Emergency czer sebab CTG baby tak cantik dah,baby dah stress.Camna tak stress kena paksa bersalin,due saya 28/02.Tapi bukaan dah ada.So doktor takut baby lemas kat dlm terpaksa czer.Apa apa pun semoga di permudahkan urusan sis time bersalin nanti🤲🏻🤲🏻😇😇

7mo trước

Aamiin, tq sis. Itu lah, niatnya kalau sakit lagi hari ni nak pegi pac. Tapi hari ni okay pulak 😅 takde rasa sakit mcam semalam. Mengeras tu macam biasa la, sebab memg sebelum ni perut kerap mengeras. Baby gerak okay.

jika kerap stiap 5 minit perlu ke hsptl kadar segera tuk dptkn pantauan dr doc n nurse.. mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

7mo trước

Aamiin, tq sis. Tapi hari ni dah okay, tak sakit dh.