Awal kehamilan

Normal ke rasa cramp senggugut mcm nk period tu hari2? Kdg kuat kdg mild je..simptom lain takde cuma kdg rasa pening je #4weeks terima kasih respon

8 Các câu trả lời

Sy, masa masuk 3 minggu MCM tu dah start rasa sakit MCM senggugut tu, dan dia boleh sakit sepanjang hari atau sepanjang malam cuma dia akan DTG skjp2, 5 minit sakit, 5 minit lagi dia hilang. tp skrng ni sy.dah nak masuk trimester 2 dah jrg sgt rasa senggugut tu. jd sy rasa itu normal selagi tak sakit sgt atau di sertai dengan pendarahan

ya sy pun hari2 cramp..kdg kiat kdg mild je. terfikir jgk mcmna la nak hadap smpai baby besar,huhu. rupanya tak..cramp tu minggu ke 6-7 dah rasa biasa2 je mcm org tak period.bole buat keja ok je tp start alahan la pastu

3t trước

simptom 4-5w tu cramp je awk.breast pun xsakit apa,tegang mcm nk period tu je.alahan start 6w keatas,baru start xbole hidu,kurang selera mkan,loya tp tak muntah

sama saya pon rasa mcm tu jugak . and kdg2 rasa sakit pinggang🥹 belum pi scan lagi. ingt nk tunggu 7/8 minggu baru scan. sbb scan skrg pon nmpk kantung je🥹 awak hari2 ke rasa cm tu. saya 5minggu baru

3t trước

tu lah org ckp normal as long as tk bleeding. doakan supaya kandungan saya kali ni kuat ye. sbb before this prnh gugur at 7weeks

bagi saya itu ada normal dan tak normal awak sbb dr cakap baby perlu ruang yg besar , so kita akan kerap rasa , depend dngn badan sendiri , tapi kalau ada rasa takut2 boleh rujuk dr ya .

Normal dear, dia baru nak menempel mmg sakit mcm senggugut. Folic acid jangan skip ya

kalau saya pernah sngugut tapi tak hari2

normal.

Normal