Tegang/cramp perut (5weeks pregnant) & seluar jeans

Normal ke perut tiba2 tegang. Kalau menggeliat over sgt boleh ke ek? Lagi satu awal2 pregnant ni masih lagi boleh pakai jeans kan? #ingintahu #firstmom #firstbaby

1 Trả lời

Normal tegang perut sbb proses penempelan. Tiba2 tegang dek menggeliat, mengubah posisi badan dgn cepat, elakkanlah. kena slow motion sopan santun gitu. Jangan buat aktiviti berat/ angkat berat. Boleh learning posture sesuai kehamilan. Kalau jeans longgar kat area peranakan ok lah. Asalkan jangan ketat. Sebab rahim sedang mengembang, so, bg laluan selesa mungkin pada bahagian tu.

2y trước

🌻