Muka gatal & naik jerawat banyam

Normal ke naik jerawat banyak & gatal🥹now 17 week dah. Effect mengandung ke? Sebab hormon? Lupa nak tanya doktor harituuuu 🥲

9 Các câu trả lời

normal.. saya pun sama naik jerawat satu badan.. especially leher, dada, belakang badan. muka dulu anak 1st teruk jd anak ke2 kita treatment siap2 alhamdulillah kurang skit dia bahagian tepi2 je.. selain tu yg mana pelipat2 semua gelap skit sebelum ni xde pun putih je saya 🥹.. sabar ye sis. ujian untuk kita. saya selalu ckp xpe mommy buruk kejap sebab anak nak keluar comel hahahaha. kalau pengalaman saya anak setahun baru kurang semua ni sedih betul hahaha tp sabarrr.

1mo trước

Okayyy rasa lega baca hahahaha sabar jelah❤️💪🏻

normal , saya masa pregnant naik gatal 1 badan sampai berbekas hitam . lepas bersalin terus hilang gatal tu . tapi masa kena memang kerja menggaru jela . bekas hitam tak hilang sebab saya memang ada kencing manis kot , terus buruk kulit . pengorbanan nak dapatkan anak kan . redha jela asal suami tak komplen 😂

1mo trước

Sy muka je cuma down org tegur suggest pakai produk😌

normal sis sbb perubahan hormon. sy mengandung anak kedua memang muka kusam sgt² siap naik jerawat, rambut banyak gugur, leher tiak celah kangkang semua gelap sgt² siap tiak berbau. tak pernah² tiak berbau dan semua hitam gelap sebelum mengandung 😂 dah bersalin baru semua back to normal

Normal. Sy jnis jrg naik jerawat kat muka. Tp msa preg ni haaa kauuuu. Siap pakej jerawat dkat paha, badan,leher n muka lg 😩 meriahhh sngguh. Leher pn gelap, muka kusam dan hidungggg mengembangggg. 😭😭😭😭 msa anak first pn mcm ni juga saya. Tp lps brsalin slowly back to normal

1mo trước

Okay kalau gitu bersabar jelahhh😫💪🏻demi babyyyy! Muka asyik gatal2 naik pula besar2

sedang melalui skrg🥲🥲 muka jenis clear jerawat lagi² tang dahi. masa pregnant naik byk sgt jerawat 1 muka. lps tu kt tangan, lutut, bontot oon hadooo. sedang sabar dgn diri sendiriiii😭

1mo trước

Sabar sabar💪🏻walaupun tk suka tgok cermin🥹

Saya pon mcm sis jugak..tkde alahan apa tapi muka saya naik biji biji merah plus kulit muka kusam sangat..apa pon enjoy je pregnancy journey ☺️

Normal,masa pregnant anak 1st dulu xde alahan tp ade masalah naik jerawat dkt belakang badan..lps bersalin terus hilang..hormon tu sis.

1mo trước

Alrightt, perlu bertahan 💪🏻

ye alahan pregnant, mcm kwn sye masa pregnant habis muka dia breakout teruk. tp lps bersalin slowly hilang

normal