Tiada mual muntah semasa mengandung trimester pertama

Normal ke mengandung trimester pertama tiada sebarang mual muntah? Ada risiko apa² x?

26 Các câu trả lời

Alhamdulillah sis x da mual2 o muntah... sy alah smpi 4 bln.... 2 bln yg pertama sy ambk cuti rehat n cuti sakit...mmg x blh nk bangun... pening muntah sgalanya akn ada.... apa pn x blh nk buat... mkn pn muntah x mkn pn muntah.... mmg seram but Alhamdulillah sy dpt lalui n skrg baby da 3 bln lbh.....sy berdoa agar sis selamat bersalin nnt ya... n klu x alah tu x kn effect baby... no worries all is well

seronoknya takde alahan... Tu normal sis. Klau yg kena alahan tu seksanyaaa.. Mcm saya takleh bau nasi, bau minyak, bau gorengan2, tumis2. 😂3 bulan menahan rasa nak makan nasi berlauk kampung. Hati nak, tapi tekak tak mau. Makan buah2 roti2 je. Berduit sikit beli spaghetti. Mee/bihun takleh masuk. Klau paksa satgi dia kluar balik. 😂

Saya baru 9 minggu alhamdulilah tiada mual dan muntah-muntah. Saya amalkan makan buah-buahan dan bread & susu setiap hari, di samping vitamin folic acid. Moga sampai beranak masih sama juga. Amin.

saya anak pertama (girl) & no dua (boy) xde alahan langsung. no tiga (girl) alah smpai 5 bulan. skrg mengandung no empat (jangka boy) dah 32week pun muntah2 lg. #23Nov20 #TAPSuperMoms

bersyukur lah sis takde alahan apa-apa. saya ni haa asal makan je muntah, baru berdiri kejap nak muntah. kena baring je sampai tak larat nak buat apa-apa.

normal je sis,bersyukur sgt kalau tkde alahn ni. sy pun dri awal memang takde alahan langsung. ngidam nak makan ape2 pun tkde. skrg dah 18weeks

normal jek.saye ank pertama hinggayg ke 3 memang ade alahan,tapi yg teruk yg ke 3 niyh dari pagi ptg ke mlm asyik loya jek tekak😅

Normal. Hehe. Saya anak sulung mcm tu. Masuk trimester kedua teruk pulak😅 sampai lembik. Ingatkan selamat tak mual. Rupanya kena juga.

4y trước

normal sis, sbb saya tak muntah.. yg muntah suami saya😂

takda alahan tu rezeki sis 😭 saya alahan teruk. sekarang dah 2nd trimester, masih ada alahan. cuma tak seteruk yg first.

Normal je puan, takde risiko dan tak pelik pun. Tak semua wanita mengandung tuh ada rasa mual muntah dan sebagainya ☺️