Period lepas bersalin

Normal ke lepas bersalin dah nak masuk 4bulan tak datang period lagi? sya bagi susu bf je kat anak. Tapi rasa macam lama sangat je tak period. #fristmom

12 Các câu trả lời

Normal sis kalau full bf. Saya masa anak pertama setahun 6 bulan baru period. Anak ke 2 ni saya ada masalah hormon. So dr bagi turun darah awal. Awal2 pun lepas 10 bulan juga la baru period betul2 datang tiap bulan.

full breastfeeding ke? if fully breastfeeding normal. ada yg sampai umur baby 2tahun baru datang period. bergantung pada hormon susu dlm badan awak. kalau selepas baby 2tahun masih tak period kena jumpa doctor😊

Kalau bf normal tak period lagi. Breast keluarkan susu so prolactine hormone akan tinggi. Bila prolactin hormone tinggi, memang akan bantutkan hormone untuk buat you period. So its normal

Normal untuk exclusively breastfeeding mom. Boleh click link artikel di bawah untuk pemahaman lanjut https://www.whattoexpect.com/first-year/week-16/period.aspx

normal sis kalau full bf anak. saya 2t 6 bulan tak dtg priod, lepastu dh dtg sekali, bulan depannya tak dtg dh sbb preggy hahahah. tp takde rezeki, baby bru 10w dh gugur.

normal , sy anak pertama umo 6 bulan bru sy period ... makesure jgn bersama gan suami lagi kang tak pasal2 sangkut awal 😅 rapat lak tu letih bdn

normal je tp atas bdan masinf2 jgk. kalau sye baby 3bulan dh period. masa 1st baby dlu hbs nifas trus period. 😂

8mo trước

Ouh yekee, thank you share

normal sis. sy lepas bersalinkan anak sulung 1tahun 6bulan baru dtg period. ☺️

normal awak, ada yg setahun lebih baru period. mcm saya pun 7bln baru period.

normal sbb bby bf . sy hmpir 3 tahun xperiod sbb anak fully bf .

8mo trước

Maaf tanya, maksudnya anak awak wean off lambat ya?