Kulit muka bayi bertompok tak sekata

Normal ke kulit muka baby sy (umur 46 hari) seperti bertompok2 warna tak sekata? Macam panau. Dahi, hidung (area tengah muka) putih merah, tapi pipi dagu & sekelilingnya tona agak gelap. Adakah ia permanent? Boleh share pengalaman yg sama jika ada. Tqsm ❤️#firstmom #firstbaby #ingintahu

Kulit muka bayi bertompok tak sekata
6 Các câu trả lời

Normal sis.. Anak sy 3 org semua ada tompok macam tu.. Di kakak nya dulu kat dahi.. Si adik dahi sampai ke pipi 😂.. No 3 rasanya kat dahi juga.. Umur 2 ke 3 tahun gak baru hilang 😅

Tak pasti tp boleh tny nurse/dr. Dulu anak newborn sy pun dia start putih celah2 hidung mcmtu then baru ke muka putihnya. Sbbnya dia kuning lama then duduk bwh lampu biru.

2y trước

alhamdulillah. dh nk 4bulan. makin elok kulitnya 🥰

mommy jgn isau..nnt die akn hilang sndri bile makin besar..ank sy pn camtu smpai ke belakang tengkuk

2y trước

betul2. mmg sampai ke leher & belakang tengkuk mcm tu. mudah2an hilang mcm anak sis..insyaAllah. aminnn

Anak buah sy macam ni dulu.. Lama² hilang sendiri and ni bukan panau ye mommy.. So, no worries

mcm ni ke awak.. bby sye pun ade.. sekarang ade lgi tk tompok2 tu

normal..bile makin besar tompok2 tu akn hilang

2y trước

comey tu..geram❤