susu keluar ikut hidung

normal ke klau susu keluar ikot hidung..x bnyk..sikit je..tp tiap2 hari..baby bru sebulan..lps 2 baby selalu keras kn bdan..smpai merah2 muke..normal ke?#pleasehelp

5 Các câu trả lời

Anak saya pun mcm tu. Masa checkup sebulan dekat KK, tanya pd doktor and doktor cakap normal jeluak sikit even ikut hidung sbb sistem perut baby tak matang lagi. Cuma pastikan lepas susu sendawa kan baby, kalau tak dapat nak sendawakan pegang baby dlm kedudukan sedikit tegak/ jgn baringkan dlm masa 10-15 minit.

10mo trước

u sedut x hidung dia? dia kdg susah nk nafas sbb susah sbb sumbat...so guna la penyedut tu..kuarkn susu yg tersumbat..mgkin tu punca dia keraskn bdn..lg satu muntah ikut hidung, sblm dia nk muntah tu, u ad wt posisi ke bwh x? bg dia sng muntah? jgn bia je dia muntah tp x sengetkan or wt posisi tu..tepuk2..In Shaa ALLAH kurg risiko kua dr hidung & kejang2 gitu

yg susu klua ikut hidung tu x ok sis.. lps mnum susu sendawakn baby.. lps tu jgn trus letak baby baring.. pegg baby dlu bru bg baby mngiring kt tilam.. yg keras kn bdn tu sme mcm anak sye.. tp nant lme2 ok

10mo trước

memg ade sesetengah bdk lme bru nak sendawa..

kesiannya mesti sakit tu bila jeluak mcm tu. tabah ye mummy mesti takut kan tengok anak mcm tu. tiap hari pulak 😥

10mo trước

kesian tgk dia

Kalau sy anggap tak normal sis. Tlg bwk gi check

Lepas susukan baby, burp kan baby.

10mo trước

dh tepuk..tp dia x sedawa pun..