29weeks 1day

Normal ke klau ad keputihan .. Xde la teruk sngt biasa² ja , sblum pregnant mmg ad , awal pregnant xde n skrng ad balik .. Mommies ad tips utk kawal keputihan x . Ke mmg normal sbb baby dh mkin besar n tekan² bhgian rahim #ingintahu #firstbaby

7 Các câu trả lời

Normal sis. Tapi kena selalu bersihkan sebab boleh menyebabkan jangkitan kuman. Kalau keputihan tu warna putih tu elok lagi, jangan biarkan sampai keputihan tu jadi macam warna hijau lumut. Tu yang kira teruk dan bahaya. And saya keputihan before mengandung meman teruk pun, then refer kat doktor, doktor ada bagi ubat jolok masuk dalam vagina bagi kurangkan jangkitan yang disebabkan oleh keputihan tuu. Depends on tahap keputihan sis macam mana.

keputihan tu biasa, tapi kalau terlampau banyak/ berbau/ warna kuning/ gatal2. ambil sample tau buat check. i dulu ada checkup kat kk, kk tak ambik pon sample, dia kata biasa je. bila g klinik pakar wanita, ambil sample yes positive gbs. nasib sempat tau sebelum beranak. bagitau siap2 time kat labour room, nanti diorang inject antibiotic rasanya untuk avoid kena kat baby

Awk blh mintak doc check utk dia ambil sample keputihan kita. Once dh ambil dia akan bawak ke lab utk tentukan samada keputihan tu berbahaya ke tidak. If kena gbs bahaya. So klu ragu2 better mintak doc checkkan. Selalu di kk pun kita blh buat.

its normal masa mngandung ad kputihan. mmg akan berlaku dkat sstgh mommy.. klu truk blh dptkan nasihat dokter

Normal. Kurangkan/ Jangan makan minum yg bergula. Bersihkan kemaluan dgn air secara lembut dan lap kering.

keputihan semasa hamil tu biasa..sy pon kluar keputihan..pegi kk doc ambik sample..alhamdulillah xbahaya..

normal..kene selalu bersihkan miss v dan tukar seluar dalam