keputihan

Normal ke keputihan makin banyak pada trimester ke3?. Berwarna kekuningan & kdg2 gatal. Ada yg serupa x? #32week

20 Các câu trả lời

sy plk xgatal tp keputihan bnyk jgk...bila check urin nurse kata result x ok teruk...2 3 kali jgk amik urin test lg...so doc tnya ada keputihan ke x..so sy jwb ada..mula2 doc bg antibiotik n terus buat swab test...next appointment result urin still x ok..tp swab test result xde pape..doc bg plk vaginal tab masuk bwh tu...baru ok...better bgtau doc / nurse masa checkup...sbb keputihan ni bahaya boleh effect baby

sy masa 5 bulan color hampir hijau tp x berbau and gatal. doc swab amek sample test dkt lab so far result x teruk agaknya sbb doc pn x ckp pape psl tu. just advice hygiene care. keputihan bahaya sbb blh infect baby and blh jd beranak awal nt

Keputihan gatal n bau takut ada kuman. Tak bahaya utk ibu tp bahaya utk baby boleh jadi infect pd paru2 baby masa lahir nnti. Mmg ade kes baby meninggal sbb jngkitan paru2. Kena bagitau doc n nnti doc bagi ubat.

saya keputihan hijau kadang2 je .. time banyak bergerak or wat kerja .. bgtau nurse KK ..nurse suruh jaga kebersihan je .. sbb xde bau n xde gatal ..

Better bagi tau nurse sbb takut gbs. Nnt doktor akan ambil sampel untuk sahkan. Sbb bhya Gbs boleh effect baby masa na lahirkanbaby nnt.

baik pergi check puan. bagi tau doctor. takut ada GBS. gbs ni bahaya sgt semasa bayi lahir nanti. nanti kalau detect doctor akan bg antibiotic

3y trước

maaf nak tanya, gbs tu apa?

Saya haritu keputihan teruk...tapi saya alah pada roti rupanya ..stop makan roti... alhamdulillah ok keputihan xdk dah

sy tk pernah kena keputihan sepanjang mengandung dulu, mngkin awk kena jumpa dgn dr takut kena jangkitan

takut gbs sis. better inform doktor. sy yg takde keputihan pun disahkan gbs positive.. bahaya utk kandungan

3y trước

Maaf nk tanya. gbs tu apa ya?

keputihan makin banyak tu normal. tp kalau sekali dengan rasa gatal, baik pegi cek dgn doktor.