Salam semua Nak tanya sya baru pregnant 5minggu tapi adanya keluar darah coklat normal ke

Normal ke keluar darah time pregnant 5minggu

12 Các câu trả lời

sy aritu keluar darah implantasi. suami keje. sy drive sorg g emergency. sblum pg sy siap2 snap pic darah implantasi tu sbb nk tunjuk kat dr. dr ckp ni normal but apa2 pun kita scan dulu. tp dr x masukkn speculum takut mkin teruk implantasi tu. alhamdulillah baby sihat . dr ada ckp kalau sekadar coklat selagi x keluar darah jgn risau biasanya kalau ada darah even setitik tu yg kena alert . dr xbg ubat apa2 cuma kena bedrest lebih sikit. sy berapa hari x buat lgsung keje . sy baring je alhamdulillah da xde da spotting . dr kata ada setgh org dr da ckp bedrest tp tetap jugak nk buat itu ini. bedrest ni mksudnya jgn buat apa2. bg rahim tu rest. tp pd sy sis kena refer dr. bila da tahu punca xla sis dok memikir. lama2 nnti stress.

apa saja spotting yg warna coklat atau berdarah tak normal sis. kena refer dr. mcm sy aritu kuar darah setitik dua . pg hospital cek bwh dr ckp dinding rahim sy ada luka atau melecet. so sis kena jugak pg refer dr. xde cara lain sis

awak cuba la search dlm app ni bahagian posting. ramai mommy tanya soalan yg sama mcm awak🥺. Jawapan : TAK NORMAL walaupon setitik. kecuali awak dah pergi klinik/hospital dan doctor dh checkup awak kata normal baru awak boleh tarik nafas lega.

Sy pun ade keluar spotting jgk mse dpt +ve result.. Spotting keluar on n off je.. Seminggu lpas tu cek upt blk mcm dh ilang line +ve tu.. Tp mmng xde langsung bleeding.. Now confuse sy ni pregnant ke x... 🤭🤭

sblom ni sy ad kua drh juga masa tu kndungn 7 week.mlm tu juga sy scan dan tgok hnya ad kntung saja..doc bg trikh lgi smgu utk scan lgi..selang sehari esok nye trus gugur keluar kntung dgn sndri😔

Tak normal awk, boleh terus refer pada doc, klu ada kesan spotting / bleeding tu awk snap gambar n tunjuk pd doc nnt.

tak normal.. pnglman sy ank k3 drah kua stitik dan berlarutan.. gugur masuk kndungan 13mggu..

Spotting during pregnancy tak normal. Sila pergi ke klinik.

xnormal, jumpa dr cepat2 ya

bg Sy tak normal sis..