1st pregnancy

Normal ke kalau tiba2 morning sickness hilang pastu selera makan tiba2 ada. Risau la, ada baca article tanda2 miscarriage hilang simptom2 tu. Tp takde bleeding dan cek upt masih double line. Baru masuk 7weeks.. Adakah sebab saya makan obimin

17 Các câu trả lời

Saya masa preggy 2-3bulan sangat teruk sis .. sampai masuk wad .. perut kembung masuk angin .. masuk ubat banyak kali .. alhamdulillah ni dah 4bulan semua ok tapi kena dgm so kena kawal makan makanan manis .. better kurgkan makan nasi sebab gula nasi sangat tinggi .. rasa nak makan manis makan oren .. sebab vitamin c tinggi bagus tok baby

Normal. Kdang2 morning sickness tu kejap ada kjap tiada. Mcm sy.. Klau dtg morning sickness memang kpla pening, perut kembung, bdn lemas, klau boleh baring terus.. Tpi klau dia nak hilang. Tiba2 ja aikkkk sihat. Hilang mcm magic.

Sye langsung takde pape alahan. Yg beza mse preggy breast rse sakit je. Yg lain smua mcm biasa. Selera mkn mcm biasa. Kadang terpkir btol ke tak pregnant ni 😂 alhamdulillah nak msuk 15w. Cuma skarang rse badan cepat letih je.

Betol la sis ni ckp.. Doktor pun ckp mcm tu kalau hilang simptom sbb miscarriage tp xsemestinya.. Sbb dulu sy pernah miscarriage.. Mmg hilang simtom.. Sekarang sy hilang simtom jgk dlm 6 weeks.. Tp dah scan.. Doktor ckp bby ok..

5y trước

Masa tu sy xsakit apa2.. Lps doktor ckp bby dh xberkembang, smnggu lps tu baru sakit dan kelur darah banyak.. Itu bila bby xberkembang.. Skrg sy hilang simtom.. Tp doktor ckp baby ada masa scan.. So, hilang simtom tu xsmstinya negatif..

Normal.. Kadang2 sampai 1 fasa tu semua jenis morning sickness hilang.. Selera makan bertambah.. Tu kne control lah takut berat naik mendadak😁.. Selagi x de tanda2 nak bersalin mcm bleeding or pecah air ketuban tu

hilang morning sickness takde kena mengena dengan gugur. as long baby dalam perut sihat jangan risau. morning sickness ni simptom je. tak semua orang ada dan kalau boleh semua orang taknak morning sickness.

Normal kot...sy pon kna alah seminggu ja.. tgok nasi nk mntah...mkn roti je...pastu seminggu tu trus ad selera tp mkn ckit ja...ad hari selera ad hri xselera...skrg 10mggu...fikir yg positif ja...

Think positif je...membaca tu elok..tp lg elok kalau kita fkir positif...jaga diri..jaga pemakanan..keguguran ni sakit dia lain mcm...so minta2 dijauhkan...

klu tade bleeding dgn sakit lain macam ke ta payah risau apa apa alahan tu normal jaa ada ke tade ke, atau berpanjangan sepanjang pregnancy ke biasa la tu

Saya morning sickness hilang masa 7 weeks pregnancy. Sekarang 7 bulan datang balik. Mual and takda selera makan 😭. Makan apa pun tak kena.