baby kurang gerak

Normal ke kalau masuk 20 minggu baby kurang gerak? Sbelum ni start 18 minggu dah dpt rasa baby gerak sikit2. Tp bila masuk 20 minggu susah dah nk rasa dia begerak.

8 Các câu trả lời

awal2 memang on off pergerakkan baby. ada hari rasa ada hari tak perasan. tapi masuk 26 week keatas memang sentiasa rasa, masa tu dah boleh start praktis kira 10 gerakkan sehari. selalunya 28 week baru nurse suruh kira.. masuk 30week kiri kanan atas bawah dia beraksi sampai boleh nmpak timbul 😂😂 tapi klau rasa nak dapatkan kepastian,boleh ke klinik/hospital utk check..

Mcm normal tu sis, baby mseh kecil kalau gerak pun geli2 je rasanya. Pengiraan baby mula bila 28 week nanti. Next appointment nanti tnya nurse. Ikut pengalaman sy, nurse ckp mmg xrasa sgt sbb baby mseh kecil.😊

Saya dah 25minggu ni siang dia diam je.. Start petang je kul 5lebih mula aktif sampai pagi esok.. Baby saya gerak aktif start 20minggu..InshaAllah baby sis sihat ya..kalau free sis check ke doc ya..

klu 20 mgu masih tak rase gerak.. baru patut nk risau.. ni gerak kan cuma tak berape nk rase sbb blom ligat lagi tu.. lagipon awal lagi nk kiraa gerakan baby.

Better ke hospital sis. Macam saya, masa pregnant mmg tak rasa sangat baby gerak. 20 lebih weeks baru start rasa.

mcm normal sis..sy pun 23 mggu skrg.kdg2 rasa geli2..kdg2 mcm dh tendang2.ikut mood dia jgk kot..kecik lagi kan.

hurm..ckup x kiraan tendangannya 10..jika xckup sis kena g hsptl asap

Normal sis, baby kecik lagi, tapi kalau risau boleh jumpa doktor ya