Baby start reject minum susu

Normal ke kalau baby 1 tahun 7 bulan start takmau minum Susu..kalau makan Masih ok..cuma minum Susu tu je xmau..kalau Nak bagi minum Susu mesti dia nangis ..risau pulak

1 Trả lời

Tak perlu risau. Umur setahun ke atas, susu bukan keperluan lagi. Minum air kosong pun mencukupi. Makanan tu Pastikan cukup nutrien untuk tumbesaran yg baik. Jimat beli susu atau jika breastfeeding, syukur lah mudahan anak nak wean off awal umur 2 tahun genap. 😊