Gegendang telinga macam diketuk2

Normal ke ibu2 mengandung macam2 sakit datang, termasuklah gegendang telinga ni macam diketuk2.. Ada tak ibu2 alami macam saya?

4 Các câu trả lời

kenapa ya mcm tu? sy prnh rasa jg tp x lama.. sy selalu biarkan saja kalau rasa mcm ni sbb x merisaukan juga lh.. dia mcm singgah kejap je.. kalau sy, cukup bykkan rehat,xterlalu dengar bunyi2 trmasuk earphone dan benda2 elektronik pun sy jauh2 sikit.. perlu ada masa tenangkan diri juga tanpa brg elektronik ni.. kdg tu sy tidur dgn posisi yg selesa dan tk bagi kena sejuk sgt supaya kurang sakit gegendang telinga sy..

saya pnh alami dlu sblm pregnant ggndang trsa skit ngilu mcm ada bnda ddok kt ggndang... sya ltk mnyk msak dlm 2@3 titik mgunakan cotton bud... sya sengetkan kpala saya mnyk tu akn msk ke dlm tlinga.. mgkn taik tlinga tlalu krs... bila ttik mnyk msak dia akn lmbt...

Sme dgn sy.. Msuk trimester ke-3, tiap hari bunyi.. Klu mlm nk tdolg kuat bunyi. Rupanya tknn darah sy tggi sgt. Alhamdulillah lpas habis pantang, n drah tggi ok, bunyi tu hilang... Tp x sure klu org lain mcm mne

better puan g jmpe doc n chck jika ada mslh apa2 yg berlaku tnpa puan sedar..mg dpmudahkan segalanya..aamiin