buku pink free atau kena bayar?

normal ke buka buku pink kena bayar? tadi ada la call kk tanya pasai buku pink. nurse tu ckp klau ada scan atau rujukan dri doktor ok. klau xde scan kena bayar rm30. awal minggu ni ada la pegi hospital sbb sakit perut, ada juga scan tp doktor sana x bgi pulak gmbar scan tu. diorg just suruh sy pegi kk buka buku pink. diorg xde pon bgi apa ii surat susulan atau scan.

12 Các câu trả lời

anak 1st dulu free. masa pi tanya nurse utk 2nd pregnancy baru nurse cakap kene pi scan sendiri,dan umur kandungan kene 12minggu kalau tak scan kat kk kene bayar. rasanya sistem baru kot sebab ramai yang miscarriage awal trimester. buku tu mmg free,scan je berbayar...kot haha.try pergi scan dgn klinik swasta baru refer kk. pergi kk pon mmg dia scan skali je spjg kehamilan huhu.. tempat lain tak tahu la,mungkin depends.

buat buku pink mmg free. nurse kt kk dulu pon ade ckp kalau mntk nak scan kt kk mmg kene caj rm30. tp nurse sy suruh pg kk pesakit luar tu cakap je sakit perut cramp and pregnant. nanti dia buat rawatan susulan. mase tu mmg perut ade cramp sikit2. tp tu lah bila scan x nmpk pulak kantung segala dah doktor suspect ectopic kene pg emergency 😅. kene la warded 4 hari sbb kene amik darah bhcg.

Kk mana ni pelik nya? Kk kalau ikutkan mmg tiada bayaran utk ibu mengandung & appointment apa2 bayi bawah 1 tahun (kalau sy tak silap).. Cumanya masa mula2 buka buku pink kena bayar RM1. Mcm mengarut pula sampai RM30 tu. Sy di kk first appointment buat buku pink pun doc ada scan juga sbb nak tahu umur kandungan

9mo trước

Iya la tu.. Lain kk lain ragamnya.. Ada kk free terus takyah bayar cth di Terengganu.. Ada kk pula bayar RM1 je.. Mcm kk sy di Selangor bayar RM1 masa buka buku & mmg 1st appointment tu doc ada scan siap print ultrasound scan tu tampal pada buku..

kalau dah ada prgi hosp bgitau je nurse ..sy pon tkde scan kt swasta ..cuma prgi hosp msuk air sbb mabuk teruk dr bgitau 10 week prgi je kk bukak buku ..mmg kalau tkde confirmation kne byr 30 tu ..

saya buka buku pink baru2 ni, tak kena apa apa bayaran pun. dekat klinik desa tak kena, dekat kk pun tak kena. semuanya free dari daftar sampai ke scan 😅 kalau p swasta ja yang kena

kk mana tu? saya bru buka buku pink, xde pula kena bayar apa2.. free je stakat ni.. masa ngandung ank pertama dulu pun tak pernahh kena bayar..

setau saya free sis...even kita xd surat referral pun, kat sana dorg akan buat test utk konformkan kita positive hamil atau x

sy scan KK xda pula kena byaran apa2.. even masa mula2 book appt untuk buku pink pun xda kena byran langsung..

aik kena bayar ke ? setahu saya free je buat buku pink. mcm pelik je kena bayar macam tu sekali?

saya 6w6d appt terus buka buku pink, scan baby Dan dpt appt seterusnya bayar rm1 shj di KK...