Adakah normal bayi 9 bulan belum boleh duduk

Normal ke bayi 9 bulan belum boleh nk duduk sendiri?

140 Các câu trả lời

Bg pendapat sy normal kot sbb setiap pekembangan baby berbeza but Alhamdulillah ank sy msok 6 bulan dh blh duduk tp kita yg duduk kn lh n 8 bulan dh pandai bagun duduk sndr 😊

Ank Saya 9 bulan dah pandai Jalan... Umur 7bln dia buat semua... Merangkak, duduk, berdiri... Ermm.. Lain baby, lain perkembangan.. Tak sama.. Itu yg nurse bgtau kt Saya...

Tak semua baby sama, lain2 genetik, ade cepat, ade lmbt... Anak saya 1 thn lebih baru pandai duduk, ade baby 7bln pn pandai duduk dh.. Sis jgn stress ye, normal tu...

Ank sy 10 bln pn msh blm blh duduk sendiri sis..pelan2 bg die biasakn duduk..

12mo trước

Ank sya 9 bulan brdri d pagar bole sda dia dduk umur 6bulan sis

normal je...sbb skang mgkin dya tgh stat ringankan bdn...dya dah stat mrgkak tu mknanya xlma dah nnt nk bljr dduk... InsyaAllah...ada jgk yg trus boleh berdiri...sabar ye...

Sis try ajar die duduk... Mcm biar die sandar kt kite...Lama2 nnti okay die... Sbb anak asuhan sy dh setahun lebih x bleh duduk lg... Lembik je badan... Mkn pun terpaksa bg baring

2y trước

dah pandai duduk ke sekarang budak tu?

Setengah budak ada perkembangan dia cepat ada yang lambat . So kita sebagai ibu bapa kena latihan dan ajarkan dia supaya dia boleh duduk berjalan dan sebagainya 🥰

Saya baru laluinya. Anak saya pun 9 bln belum duduk sendiri. Doc kk siap suruh refer hosp. Alhamdulillah 10 bulan baru anak boleh duduk sendiri. Cuma lambat je

3y trước

saya pun ank sy hrini 9 bulan 7 hri. mgu lps check up dktor kta ank xblh dduk sndr lg. ptut dlm 8 bln da blh dduk stabil. dktor bg surat suruh refer pakar.. lg stu berat ank pun xcantik.. huhu. blik rumah mngis dok tenung muka ank pikir n risau klu anak ad mslh ke ap kn.. huhu. minta jauh la dr mslh kesihatan.. ni mgu dpn bru nk jpe pakar. harap smua baik2 je.🤲

Anak sya pon dah masuk 9 bulan pon bolem lgi dudk..tpi doc ada pesan ajar cara duduk..x lama mereka akn pndai sndiri..cuma kita perlu bntu je smpai merka bole

Stiap baby, lain2 pertumbuhan dy.. Ad yg cepat n ad yg lambat.. Janji stiap kali berjmpa dokter, dokter akan tanya.. Ank awk dah pandai apa... #TAPSupermoms