baby poop 💩

normal ke baby poop 2 hari sekali ? dan perut cepat kembung .. kesian baby nk buang angin sampai ngis² #mommybuntu #firstbaby #jangandibully

9 Các câu trả lời

Baby sy pn mcm tu. Kembung perut sbb sy xpndai lg nk sendawakan dia. First time mommy kan nk pgg bby pn gerun 😅.Bila tepuk2 belakang, trsengih2 je dia mata lali ingt ibu nk ulit kot. Tiap2 mlm bunyi meneran smpai merah2 muka. Sy sapu minyak yuyi dan buat urutan i love u dan senaman kayuh basikal bru la dia start kentut dan berak.

baby saya 2hari sekali jak poop🙋🏻‍♀️ dari umur 2bulan lg mmg 2 hari sekali.. tp sykur x pernah kembung, kuat sendawa dan kuat kentut.. msa nak membuang pn x nangis2.. saya rajin ltak minyak kayu putih, minyak baby anakku n urut2.. now baby saya dah masuk 4bulan.. baby saya fully fm🙋🏻‍♀️

2y trước

susu apa sis pakai?

kalau susu formula baby berak 1x sehari , kalau susu ibu 2 3 hari 1x kadang kadang sampai smggu pon bolee . janji die kentut and sendawaa . saya kadang risau gak die tak sendawa or kentut pastu sayaa cakap cakap knape tak kentut tak sendawa . pastu baru laa die kelua kan bunyi 🤭.

klu bf normal baby jarang berak..klu fm kena berak sehari sekali..sis cuba balm tasneem yg trub tu..saya guna utk baby saya dpd awal, baby kerap kentut dan mudah sendawa lps menyusu..masa baby baru lahir sapu tu baby pun kerap berak dan cpt turun kuning...

2y trước

sis pakai susu apa?

sis try minyak ni....kakak sy ada jual mnyk ni...ank sy dari bby lg xguna minyak ni...minyak telon bby gn mnyk yuuyee xsesuai kat ank sy....hnya minya ni ja sesuai....dia membuang pun senag...ketut pun kerap....dah xkembung perut...

4y trước

nanti sy ws

baby berapa bulan? kalau baby saya masa nak naik bulan berak 2x sehari.. tp tak nangis.. mungkin sbb nak naik bulan tu. moga baik2 ja babynya.. sapu minyak baby kt perut, btis dgn tapak kaki baby.. 😊

sis boleh cuba bantu baby buat mcm kayuh basikal nnti dia kentut buang angin ..anak sy klau kembung mmng sy buat mcm tu nnti angin kluar. selain tu cuba buat urutan i love u..

Sy guna balm tasnemm.. Balm trub.. Okay..

baby 5 bln sis