Mengesot merangkak

Normal ke baby 7 bulan mengesot ke belakang?

2 Các câu trả lời

Normal sis. Anak saya pun selepas pandai meniarap..memang akan mengesot ke belakang & pandai buat putaran 360°. Dia masih belum pandai lagi nak guna tangan & kaki untuk tolak badan ke depan. Selepas sebulan berlalu, baru dia pandai mengesot ke depan. Dalam tempoh nak mahir mengesot ke depan, sis boleh cuba support kaki anak supaya anak guna kaki untuk tolak badan ke depan. Kiranya macam praktik gituu. Lama² nanti anak akan faham 😘

7mo trước

thankyou sis respond .. alhamdulillah baby saya dh pandai merangkak 😍

Memang gitu sis dia nak belajar. Awk kena letak toys kat depan encourage dia move forward jgn reverse 😂

9mo trước

Apa mana ada sis. Kenapa dia ckp mcm tu. Kalau anak takde masalah lain awk jgn risau ya. Anak sulung sy pun mcm tu sis mula2 nak merangkak. Masa tu 6 bulan. Marah2 dia sbb dia makin jauh dgn toys dia hahah. Tp dia merangkak sekejap je lepas tu 9 bulan terus jalan. Awk jgn risau ya. Just monitor perkembangan dia