Baby 6 bulan belum mengesot dan merangkak

Assalamualaikum, baby perempuan saya berumur 6 bulan dan berat 7.5kg belum mengesot dan merangkak lagi. Adakah ini normal? Adakah sebab baby berat main peranan? Asyik baring dan pusing pusing badan saja. Grab barang masuk mulut biasa. Tapi mengesot dengan merangkak belum 😪#firstmom #pleasehelp #firstbaby

1 Trả lời

wsalam. normal, perkembangan tiap bayi tidak sama. baby girl sy mula mengesot, merangkak waktu 8bulan+. sebelum2 tu cuma pusing2 sahaja.

1y trước

Thank you