Bayi 3 minggu 3oz 1jam sekali

Normal ke baby 3 minggu minum susu formula 1 jam sekali 3oz? Sebelum ni 2oz boleh sampai 2-3 jam dia tidur.. ke ini namanya growth spurt? Takut overfeed baby..

3 Các câu trả lời

Kalau tanya nurse kk, tak normal & akan overfeed baby selain create demand yg banyak utk baby. Fm lambat hadam tak sama mcm bfm. Ni bukan growth spurt. Mommy kena faham baby nangis bukan nak susu sahaja. Kalau since 3w dah bg anak demand banyak ni, coming soon mmg bertin mommy daddy kena standby dlm sebulan

susu fm ni lambat hadam sbnrnya. so its impossible gap 1 jam dia akn lapar..plus bby umur gni kuat tidur. growth sprut setahu sy hanya berlaku bila btul2 nk beralih bulan.