Baby kerap tido

Normal ke baby 2 bulan lebih kerap sangat tido. Bngun untuk mnyusu je kadang main kejap je then merengek balik nak tido. Kadang2 lepas mandi petang dye akan tido smpai esok pagi (tak selalu la) bngun untk mnyusu je. Esok nye bngun pstu mandi tido balik 😅#firstmom #ingintahu

8 Các câu trả lời

mcm anak saya 2bulan lebih jugak. bangun pukul 8 mndi mndi pkul 9 tidur balik, pastu pkul 10 bangun kejap, samada dia nak berak atau main, bila dkt pkul 11 dia tidur balik tksmpai stgh jam dia bangun balik nkmain 😅 lepastu last pkul 12 dia dah mengantuk dia akan tidur smpai pkul 4/5 ptg.

2y trước

betul sis sama sangt dengan anak saya 😅

Normal. Salah satu cara dia membesarkan badan dia dengan tidur. Sebab tu jangan terkejut kalau berat naik 1kg monthly sampai umur 4/5 bulan. Anak saya naik 2kg masuk umur 1 bulan. Then sampai 5 bulan naik 800g-1kg per month.

normal je sebab baby baru 2 bulan lebih. yang penting dia susu okay, berat okay, takde meragam overtired atau undertired, awak tak perlu risau

2y trước

Naps tu tidur tapi bahasa inggeris kita panggil nap kalau tidur tu sekejap2 macam tidur petang.

Hehee sama mcm anak saya 😅 ingatkan dye je mcm tu . Bgon mandi & susu , lpas tu tido semula . Padahal baru bgon tu 😅

sama cm baby sy la... 2 bulan gak... bgn menyusu je pas tu nk tdo blik... ade gak tnya doktor... kta nye normal je

normal ja sis.. anak saya yg 3 bulan pon macam tu, dia org masih lagi dalam fasa newborn

baby sy masa umur 2 bulan dulu pun start pukul 5pm tdo sampai esok pagi bru bgun.

normal