Baby tersedak

Normal ke baby 1 bulan lebih keep tersedak ketika menyusu badan atau botol? Bila tidur je kerap tersedak? Dah sendawakan and cabut barut tapi still sama 😢

4 Các câu trả lời

Anak saya pun macamtu. Apa yg sy perasan mula mula bunyi tekak dan hidung dia mcm tersumbat, berkahak. Saya bawak pegi klinik untuk sedut kahak dari tekak dan hidung. Doctor cakap boleh jadi sebab tu tersedak susu even bf. Lepas tu saya perasan dah kurang cuma ada masa tersedak. Kadang sy tgk anak dah tak hisap susu tp tersedak. punca tersedak dari takungan yg dia tak telan. Puncanya dari susu yg belum ditelan. Kalau melalui botol memang kena selalu alert. Boleh jadi baby dah tidur tapi susu masih dlm mulut.

1y trước

Hi sis, bayi sis berapa bulan ye masatu? Kalau bayi 3bulan agak boleh sedut lagi tak ye kahak? Sy perasan juga bayi saya ada bunyi mcm hidung sumbat berkahak, pastu dia selalu juga tersedak susu bila bf, kalau dah tersedak dia tak nak menyusu dah sampai nangis2 🥲

Sama mcm ank saya.. skrg 1 bulan 12hri dh.. sllu mnum susu msti akn tersedak.. kdang kita as ibu kena sllu alert.. tkleh alpa ntah lgi klu nk tggl kjp. Hmm

tgok flow puting kalau bgi botol. tkut flow laju.

overfeeding kot