Breastfeeding baby tersedak menyusu

Macammana nak buat ye? Ada posisi lain ke untuk menyusu bila anak kerap tersedak. Normal ke baby tersedak even direct bf?#ingintahu #firstmom #firstbaby

6 Các câu trả lời

Baby selalu muntah lepas minum susu kenapa ya,? org tua kata sarat susu, dah byk susu formula tukar, susu muntah keluar mcm air terjun dah. dia mudah sendawa sendiri x perlu burp, mslhnya sendawa sendiri keluar sekali ngn susu. risau saya nk hantar baby sitter dia 3 bulan nnt, risau tkt tersedak . ada juga nmpk susu based on soya utk galaktosemia nk cuba , tp doktor takde pula kata anak sy penyakit tu, anak sy minum 90 ml , tu pun dia merengek mcm nk minum lg sy x bg sbb dia muntah byk , kdg saja nk sedapkan hati maybe anak sy jns perut kecik tp nafsu besar.

Baby saya pun slalu tersedak sbb flow laju. Saya susukan baby cross cradle position. So if tersedak cepat2 mengiring and tepuk2 blkng baby. Takpun before susukam boleh marmet dulu breast and satu lagi cara saya masa bf baby nnti tiba2 breast dua2 rasa sakit masa baby hisap tu. Saya panggil susu dah toppup then masatu confirm flow laju saya terus standby lepaskn dulu nipple dari baby.

saya ingat baby saya terbatuk2 sebab tak sihat. rupanya tersedak ye. bila dia tersedak tu saya urut2 dada dia je. tak tahu pulak dia tersedak. ingatkan batuk2 time menyusu. jahilnya saya

Normal kot sbb kdg bby sy pun tersedak jgk sbb flow laju..sy pnh bf dpn doktor & ank tersedak sikit, doktor just suruh angkat dan tepuk blkng kuat sikit

Awak menyusu position yg mcm mana? Normal ada yg tersedak. Sbb flow susu awak laju kan.

normal sis anak sy wlupn flow slow ttp tersedak kdg bby kelam kabut menyusu

1y trước

baca komen awak saya terbayang cara anak saya kelam kabut tangkap puting nak menyusu. rakus betol. hahahha