Anak buang air besar selepas makan.. 1 hari sekali buang air besar..

Normal ke? Anak umur 1 tahun 1 bulan, fully breastfeeding, makan nasi/bubur lauk berkuah sprti sup ayam, ayam masak kicap,sayur tumis air... Makan 3-4x sehari,biasanya makan tghri/petang betul2 lps makan mesti membuang... Berat badan anak pun skrg 7.8kg je.. sbb dia hari2 berak ke jadi berat badan susah naik? Tekstur najis dia kadang berketul,kadang lembut.. #firstmom

2 Các câu trả lời

Berak hari2 la bagus sis. Kalau you nk tambah berat anak, tengok apa yg you bagi makan dekat dia. Bukan dari segi berak hari2

11mo trước

saya setuju dgn pendapat puan ni. berak hari2 xde kaitan dgn penurunan berat badan baby kita. awak kena tengok pemakanan baby awak. seimbang tak. cukup tak carbo+protein+fibre. dlm pemakanan baby boleh intro santan/susu full cream/unsalted butter. boleh buat kari/masak kurma/buttermilk/etc. baby tak breakfast ke? terus lunch sahaja? kalau breakfast awak bg mkn apa tu? selain pemakanan boleh juga semak semula polar tido baby awak. okay x