Anak x nak tidur

Normal ke anak setahun 9 bulan susah nak tidur siang/ x nak tidur siang? X pe ke kalau dia x tidur siang langsung. Kalau nak duduk diam x pe jugak ni lasak sangat-sangat. Kalau dia tidur dapat la saya rehat kejap. Stress sangat nak handle 😭😭.#seriusnanya #ingintahu

4 Các câu trả lời

Normal sis. Anak temgah fasa nak explore apa yang ada kat keliling dia. Anak saya setahun sebulan ni pun dah payah tido. Asek nak mainn je. Saya pun jadi penat kena kejar dia sana sini 🥲 anak pertama saya dulu pun lama saya bersabar. Sampai dia 2 tahun, haaa lantak lah nak tido tido tak nak tido sudahh. Letak je dia dalam playpen bior dia main sorang2 😂😂 yang second ni pun tengah order playpen. Tak larat uiii laju jee merangkak memanjat sana sini

8mo trước

Anak saya ni x mau duduk playpen keje memanjat je la. Panjat pulak yang tinggi2 😂😵‍💫. Kena amalkan konsep ikut suka awak ler 🤣

normal sis. nak masuk 2 tahun mmg macm2 org kata fasa tantrum . selalu nk 2 tahun ni mmg akan ada perubahan kat anak . kalau saya sis ank smpai 6 tahun pun saya suka ank2 sy power nap time siang. takpe sis ikut rentak dia dlu sambil2 tu pujuk2 balik dia utk back to routine.

8mo trước

Lega saya baca ingatkan memang gini sampai bila2 😂. Terima kasih ye saya akan cuba sabar lagi.

Fasa kemaruk main tu sis😅😅 Dia x tidur langsung,malam pukul berapa tumbang??..kalau lewat petang xde tersenggut2 mengantuk ke? ubah rutin dia sis,tengahari nap la dlm 2 jam..Baring sama² bagi susu

8mo trước

memang ada fasa dia mcm tu sis. Anak sy 3 org,semua ade buat hal mcm tu😂😂 Tapi bukan la hari² mcm tu

ank sis slalu bgun pgi jam berapa ? mcm anak2 sye slalu bgun pgi 7-730am mcm tu. lpstu dlm pukul 11 or 12 sye akn bg nap time. kdg dirg tido sejam, kdg 2jam+. time tu dptla sye lelap mata skjap 😂.

8mo trước

xdek tips sis😂. sye biar je ank sye main smpai penat . mmg dr awal sye ajar mcm tu. agaknye dorg dah terbiasa kot rutin mcm tu hri2. 😂😂