Salam tumpang tanya

Normal kah Baby 7bulan masi tidak pandai tiarap 😢#pleasehelp #ingintahu

5 Các câu trả lời

mksudnya baby baring telentang je ke? awak kne bantu baby.. kt ig/tiktok ade rmi org share cara nk bantu baby mniarap.. antara nye guna mainan.. tunjuk mainan arah kiri baby, ble baby nak gapai nant dye akan cbe mengiring.. Dr situ awak bantu dye utk mniarap..

Bagi sy tk normal..jgn biar baby tu bljar sndri..sbgai ibu bapa kita kena ajar jugak dia meniarap..buat tummy time utk dia seawal 2bulan keatas..anak sy 3bulan da bole meniarap sndri..kena peka ngn pergerakkan anak..

kena bt tummy time (time to time). klau sy dlu..bby bru nak 3bulan( pandemic baby 2020 ) sy try bgi tummy time tpi skjp je lah..utk train,lma2 pandai ler bby tu..kita kne bgi sokongan n bby jga😊😊

kene ajar dia..buat tummy time

kerap buat tummy time dkt baby