Darah coklet ketika membuang

is it normal bila membuang ada keluar darah coklet dari vagina? sy dah 7weeks

Darah coklet ketika membuang
14 Các câu trả lời

Mase saya pregnant 6 minggu saya pun Ade kelur sporting mcm ni jgk saya terus g jumpe doctor..... Mase scan tk npk heart beat baby lagi kantung baby pun TK npk lepastu doctor Ade bagi inj proloton 250mg (Hydroprogestrone) dengan ubat Tab duphaston lepas 2 minggu doctor suruh dtg cekup scan baby ... lepas 2 minggu saya g scan dah npk kantung baby heartbeat baby pun dah npk ..... lebih baik g jumpe doctor ambik ubat ... lepas saya makan ubat dah tk kelur sporting mcm to

2y trước

ini sama Kes mcm sy hari ni bha...sampai saya nangis tadi time kena cek oleh doktor...takut betul sy bha..mengandung luar rahim nda pun miscarriage...

Hi sis. Bukan nak takutkan ke apa. Sy masa first prgnant, ada lendir coklat jugak yang kluar. Pakai panty, pun ada lendir coklat. Sy fikir itu just spotting. Bila sy pergi klinik, nak scan, dr ckp taknpk kantung lg. Dr refer emergency, then lps balik dr spital tu, terus kluar darah mcm period. Sakit perut mcm senggugut tp lg sakit. Last rasa nak terberak, g toilet kluar sgumpal darah 🙃 gugur

Hi ibu, ibu kena monitor dulu sebab ia nampak macam lendir tebal juga. Kalau implantation bleeding or spotting is normal and biasanya warna coklat. Tapi kalau check lagi (pakai pantyliner), dah bertukar warna kepekatan warna merah, then better jumpa doctor immediately ya. Next round ibu boleh tukar gambar feature to NSFW ya😊

2y trước

Terima kasih pun . ❤️🙏

awak kene gi check wak jgn jadi cm sya anak first and tk tau dah gugur fikir darah sikit ii kluar tu normal hurm kantung pun jatuh and hilang ntah mana sbb bleeding kat umah tkde rezeki..kalau boleh cept ii ke hos atau klinik terdekat emergency kalau darah bleeding banyak ok harap urusan awak dipermudhkn

2y trước

aah iye lagi ii setiap kali buang air kecil

Kalau ikut ni drh awl penempelan atau dri placenta yg bakal terbentuk..monitor klau berlarutan dgn bercmpur drh dh boleh refer ke doc..sbb sy early pregnancy mcm ni jugak mse baby menempel kelua kelua drh lama and fresh tpi shari shja..Alhamdulilah baby sy okey dan mmbsr dgn baik..

boleh monitor dulu,klau berterusan + sakit terus je g emergency.. sy pun baru ni turun laju darah fresh, tak tunggu dah,terus p emergency ja... doc scan smua tgk baby still okey, heartbeat pun okey jd doc suruh follow up dengan o&g je lagi 2 minggu..

2y trước

noted 😍

Sy pun pernah keluar macam ni, masa tu 8w kalau xsilap. Doktor scan baby ok ja xda masalah apa pun, bila check pangkal rahim ada bleeding sikit kt situ. Doktor bg antibiotik dengan cucuk kuat rahim.

normal pregnancy takda bleeding/spotting. kalau masih keluar lagi disertai cramp, terus ke emergency. boleh jadi ada luka di kawasan cervix ataupun ancaman keguguran. buat masa ni bed rest dulu & pantau.

2y trước

baik puan . Terima kasih puan .

Saya pernah keluar spotting mcm ni juga masatu dah 4 bulan kot. Alhamdulillah baby saya dah 26hari harini🤭 tapi kalau awak risau, awak boleh refer ke doc ya.

2y trước

Terima kasih puan ya . hopefully xda apa2

Sebaiknya direct ke hospital/ klinik utk check. Ada beberapa faktor antaranya infection. Jgn stress, kurangkan pergerakkan sbb masih baru lagi tu.

2y trước

baik puan . Terima kasih puan