dah pecah air mentuban

nk tya ada x yg kat pengalaman air mentuban dah pecah lbih 24 jam tp msih xdimasukkn ke LR cma bgi antibiotik je sbb bru 35 weeks dn lapisan serviks pun tebal lg. ok ke baby nti? tpi baby mmg still gerak. Lgi satu ada x yg mkin dh pecah air , constraction dia tu mkin jdi lmbt tpi still ada dn xbrp kuat dibndingkn msa blum pecah air.

5 Các câu trả lời

Saya masa bersalin first baby pun sakit pd 35weeks..24jam dlm labour room.. doktor ckp nak tgg kita tgg sbb pas air ketuban pecah sakit makin kurang..tp da tlalu letih mnunggu decide utk induce pki drip..masuk scan drip sakit mcm nk pecah perut..lebih kurang sejam induce bsalin normal.. alhamdulillah anak saya da 11 tahun sekarang..sihat..lahir comel je..2.3kg..semoga yg tbaik utk awak n baby juga😊

Alhamdulillah dh brsalin , di tolak masuk ke LR lps hmpir 48 jam air pecah dn baby dh kurang constraction, doktor pakar smua ckp dh xblh tggu tpi doktor yg jga kat wad just suntik antibiotik je, msuk LR kna induce drip bru constraction dtg, layan sakit dlm 4 jam je bukaan pun bru 4cm dh push sbb baby mmg nk kluar sgt, alhamdulillah dpt brsalin normal tnpa koyakkn dn baby berat 2.3kg.

5y trước

Ni sama mcm sy, doktor pakar induce drip dlm lr lps masuk hari ke3, tp still sama, sy sakit 12 jam dlm lr baru ada bukaan

haii.. aah sy dlu pun mcm tu... ingt kn oecah ketuban awal dpt brsalin trus tp doc akn bg ubat sahaja selama 3 hri... tp mase tu sy mmg dh 9 bulan... lama juga lah kene tahan wad mase tu semnggu bru dpt kuar kn bby dgn cara czer sb bby dh stress..... xpe sis bnyak2 doa ye.. yes bby akn still brgerak wlwpun kiye dh pech air ketuban....

Saya dlu pecah ketumban dlu tapi dh 37weeks... kne induce sebab contraction x kuat... Kakak saya kne emergancy czer sebab air ketumban bocor... semoga sis dipermudahkan ye...

Sy, 2 hari lps tu bru brsalin, induce drip..8 jam sakit contraction baru brsalin