baby melintang

nk tnye sis sume klau baby melintang mcm mne nk btl kan yea?sbb sy g klnk check up dktr ckp baby sy melintang.tgk lgi dua mggu klau kple baby x trun ke bwh jgk sy trpkse kne msk wad tkt ny😣😣

3 Các câu trả lời

kena wait and see. jgn pergi betulkan kat bidan kampung pulak .takes time. ada lambat kepala turun. doktor akan monitor. tapi kalau berterusan berubah position mungkin kena bersalin cser. kalau kedudukan statik kepala kt atas pulak doktor boleh bagi option cuba pusing kandungn (ecv)

puan jgn stress2 ea..jika doc suh msuk wad tuk bedrest puan follow je apa doc suruh .nti sblm bersalin doc akn buat ecv (pusingkan bby pd kedudukan spttnye)jika bby msih melintang..doa yg baik2.. in shaa Allah smua yg baik2 akn brlaku..mg d pmudahkan segalanya..aamiin

Penah nampak komen kat dalam ni suruh sujud lama lama kot.. jangan pergi urut dgan org lain pulak.. ibu relaks2 pujuk2 baby in shaa allah..