air berkarbonat@air gas

Nk tnye bley ke sepanjang prengnant kita minum air bergas tak ..?? Saya dah mengidam sngat nk minum??

43 Các câu trả lời

Sebaiknya elakkan. Kcuali klu da msuk trimester ke 3. Sekadar pandangan.. Klu xtahan sgt, mnum seteguk dua da la bg hilang mengidam 🤪

Sis , saya minum air gas + air putih , nak rasa sikit jaa 😁 tapi bila tanya doc , doc kata nak minum , minun la . 😅

Minum sikit boleh laa.. Mase xprgnant pon xbgus air tu kite minum ni kan plak time pregnant.. So berpada2 laa

Sya tringin jugak baru2 ni..usia baby bru 6week... Tpi sya cmpur dgn air ksong... Bgi buang rasa gas tu 😁

Minum je bt lepas mgidam..sy tringin jgk. Suami bg je utk 2 -3teguk lps mgidam. Alhamdulillah ok je

Mnum setakat nk lepas rse ngidam tu dah la jgn diteguk habis sebotol dah la sat g sangkut gdm 😂

Setahu sye x bole minum pon sbb dia kan bergas.. Lagipun sis mengandung lgi bahaya

Minom sikit je buat lepas ngidam. Jangan pulun minom. Xelok gula tggi. Kang de gdm lg susah

Sy pon sama teringin sgt sy minu; jugam tapi sikit je, just buat hilang teringin tu 😂

Kalo tringin, mnum jek laa.. Tp jgn byk2.. Gula tgi tu.. Kang gdm kang. Huhuu..