bayi 6 bulan

nk tnya,bayi 6 bulan lebih yg awal2 baru start makan,kalau 6 sudu kecil tu je dia makan ok kan..dan kalau baby kuat demand susu, perlu x beri air masak? risau sembelit kalau xberi air masak.. atau air susu cukup untuk kperluan air dlm bdn dia dan xkn sembelit kalau dia kuat menyusu?asalkan ada cecair. pernah bg mkn 6 sudu,air masak 4 sudu kecil yg sama,dlm masa yg sama anak kuat mnyusu. jadi muntah susu. risau#firstmom #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Jumlah air kosong yang boleh diberikan mengikut umur. Minum susu apa? Kalau susu formula tak silap saya kena ada gap sedikit selepas makan. Ibu boleh join group Happy Baby Foods Malaysia di facebook. Pelbagai info dan knowledge about pemakanan baby di situ.

2y trước

kalau menyusu badan takpayah gap. cuma tulah, mungkin terlalu kenyang. puan boleh kurangkan kuantiti air kosong semasa makan. kalau puan tengok pic yg saya beri tu, 4oz tu cuma suggestion. dan air kosong tu tak semestinya beri semasa makan je. plus, untuk bayi 6bulan, ini baru permulaan, ibarat sesi pengenalan sahaja. susu masih keperluan utama.