KEPUTIHAN TANDA PERIOD ATAU HAMIL

Hi nk tnya , seminggu ni sy selalu keluar keputihan yg mcm ni . Keputihan ni setiap hari ada tp kuantiti sikit. Sebelum ni xda pulak. Ni more to keputihan nak period ke atau tanda hamil? Gmbr kedua tu 3 hari lepas ovulation. Period sy lg empat hari

KEPUTIHAN TANDA PERIOD ATAU HAMIL
12 Các câu trả lời

sebelum period ke awal kehamilan ke, dua2 boleh buat keputihan, dan sama je keputihan dia. jadi tak boleh nak kata. kalau sis selama ni tak pernah ada keputihan sebelum period, boleh jadi tu tanda awal kehamilan sis. tapi boleh jadi juga hormon sis dah berubah, jadi kali ni nak period pun keluar keputihan. UPT je yg boleh bagitahu tu tanda hamil ke tanda nak period.

Bagi saya keputihan ni normal je bukan tanda period atau bukan juga tanda hamil. Macam saya yang memang jenis ada keputihan on off ni, sebelum period ada keputihan, sebelum pregnant pun ada keputihan.

Pengalaman sya.. gambar pertama tu tanda kehamilan.. keputihan putih susu. Sblm upt sya naik positif, sya dh kluar keputihan ni dlm 5hri. Tapi utk gambar kedua sya xalaminya.

utk org yg slalu ada kputihan mcm sye, bg sye ini normal.. bkn tnda nak period atau hamil.. spanjg cycle sye memg ade kputihan mcm nie kcuali tyme period & subur je..

ssh nk ckp, setiap org lain rasanya, sebelum mengandung sy ade keputihan mcm ni, bila mengandung takde keputihan, sy suggest nnti puan bt upt. semoga double line.

Saya bila nak datang period keputihan akan stop.. tp klau pregnant keputihan ada smpai laa dh delay period.. 2 kali pregnant jadi benda cmni 😅

Kalau saya sendiri, nak period keluar keputihan macam tu. Takpe, awak tunggu je delay period nanti dan buat UPT 😉

10mo trước

setuju...sy pon Kalo nak period akan keluar mcm ni..😅

Kputihan ssh nk bzakan n tanda apa2 klu nk dkt due priod bole cb mn tau faint line smpga ada rzki sis.

Nak menentukan nanti upt tau. Tapi saya masa awal2 preggy mmg ada keputihan mcm tu. So goodluck ye

Bagi sy ni normal ja ada keputihan, kalau nak confirmkan hamil atau tak awak cek upt