Cream/oil scratch mark

Nk tnya cream or oil ape ya yg berkesan untuk elakkan scratch mark? Yg tak melekit dan cepat serap , tq ☺️#newmom

10 Các câu trả lời

saya sapu je moisturiser biasa saya pakai kat muka, kadang layer dengan face oil kat atas, kadang aloe vera gel cream. basically tujuan dia untuk lembapkan kulit tu supaya bila dia stretch tiba2, kulit tu tak kering sangat & pecah. seeloknya cari yg ada oil sikit supaya moisturising effect tu tahan lama. antara minyak yg cepat meresap & tak melekit, rosehip oil, grapeseed oil, jojoba oil.

saya sejak tahu hamil. terus lumur minyak safi roseship. tudung merah. sampai lah bersalin 17.10.23. memang tak ada langsung scrath mark tu. x payah beli krim or oil mahal2. sy 1st mom. bby boy

sy guna palmer cocoa butter sumpah best , cepat serap & sejuk je kena kulit selesa betul guna lotion ni bau pun best yg penting mmg xmelekit . Sy beli yg botol kecik pon bleh tahan sebulan 🤭

sy pakai minyak kelapa yg perahan pertama & vit e..start pakai bila tahu pregnant & berhenti pakai bila dah habis pantang. Alhamdulilah xde stretch mark langsung utk kedua² pregnancy.

saya pakai brand palmer's cocoa butter for stretch mark since preg sebulan lebih..lepas bersalin mmg tak de pun stretch mark...halus sngt...mmg tak nampak...boleh lah try😊

Mama choice strech mark cream. Bagus sangat saya dah pakai sekarang dah 8 bulan perut cantik tak pecah 😆

Minyak zaitun / minyak kelapa Dara, Mama's Choice Strechmark Lotion dan Pureen

sy pkai bio oil..xsempat habis sebotol scratch mark dh makin pudar...

7mo trước

Sis pakai bio oil yg mna satu ya?

mcm sy dlu guna cocoa butter palmers

brand mustela, cocoa butter, bio oil

7mo trước

baik² ,tq mommy 🥰