Sushi king

Nk tny sushi king bole mkn x klau trimester ptma ni?

19 Các câu trả lời

masa mngandung..sy elakkan mkn mknn mentah atau separuh masak. sy tk da mngidam..jd mudah untuk kawal pemakanan.

Tunggu trimester kedua dan hanya yang dah masak. Trimester pertama kandungan tak stabil lagi. Sabar ya mama.

sebolehnye elakkan makanan yg mentah..takut keracunan bakteria..blh effect ibu n bayi nanti..lain2 tu blh je

elakkan makanan mentah.. takut baby terkena penyakit salmonella.. boleh try google nama penyakit tu..

Saya pun teringin jugak ni. Tambah yang salmon tu🤧 tapi kawan saya cakap boleh je makan.

hmmm sdpnya..tringin jgk nk mkn sushi king tp husband mrh🥺xelok untuk awal kndungan

Ibu mngandung boleh mkn yg betul2 masak ye. Tak kisah la sushi ke seafood ke apa ke.

klau boleh elakkan la iyee. sebb tak elokakn cuka. dalm sushi banyak letak cuka.

Dr sis dh pesan siap2 jgn mkn sushi di trimester pertama nnt bahaya pada baby..

jangan makanan mentah time pregnant .. telur pun kena masak betui2