sushi king

awal pregnancy boleh tak makan sushi king?

12 Các câu trả lời

Boleh sis. Banyakkan membaca psl makanan ye. Sy makan sbb doc kata makan la apapun, asalkan jgn yg mentah sbb antibody kita tak macam sebelum pregnant. Minta nasihat doc sbb dia tahu status sis & baby. Jangan dengar cakap org sgt, kdg depa cakap je tp bukan tahu sgt pun 🤷🏻‍♀️ Kalau dah teringin tu, makan je. CUMA-- Jangan ambil yg mentah. Kat sushi king kan dua tiga menu je yg mentah, yg lain semua fully cooked. Apapun, bab makanan ni makanlah secara moderate. Makan apa sekalipun, semua boleh mendatangkan mudarat kalau ambil berlebihan. Take care sis 😉

Boleh. Tapi jangan makan hat mentah. Mcm salmon tu kan. Sushi banyak je yg fully cooked. Takde masalah pun. Keyword nya, jangan makan mentah, xkesah la sushi ke, telur ke daging ke.

jgn mkn yg mentah ... yg da masak blh . tp jgn mkn byk . sgt kt pulut tu die ade letak vinegar rice . so tk elok klo mkn byk. bt,rasa2 blh la

Xboleh makan raw food ye. Kena yg fully cooked sahaja. Ni sama jugak utk telur, daging etc. Mesti fully cooked for pregnant ladies

Sy dulu masa awal pregnancy sy x tau so sy mkn la.. tp sejak dah tau x elok mkn sushi masa pregnant sy terus x mkn dah

Xblh.. Kalu nk mkn pn... Kene cr y mask.. Xmask xblh mkn..

Sy mmg elak mkn sushi masa pregnant..

Elakkan half cook tak bagus utk baby

better jgn mkn bnde2 yg mentah

elakkan mentah