contraction or what?

nk tny rs sakit pedih/nyeri dekat bwh perut belah kiri dr pukol 12 lebih td smpai skrg xhilang lg.. it is contraction or braxton hicks? especially bl bergerak lg terasa sakit? im 35week!

1 Trả lời

Contraction akan dtg hilang mcm senggugut. Mmula sejam sekali dtg. Pastu makin kerap tiap 45mins, then 30mins.. Mcm tu la. Klu braxton ni lbh kurg jgak.. Tgh berlatih. Tapi dia tak semakin kerap. Dia stay menyerang mcm sengugut tp x akan kerap, tak akan makin hampir mcm contraction. Stay je. Sis blh pg klinik, hospital gak klu sakit yg sgt² sakit dan berterusan. Nnt doc check. Klu tanda bersalin akan ditahan, klu xde pape blh plg. 🙂