Nk tny normal ke kalau first trimester 6-7weeks keluar darah sikit mcm 1st day period?

Nk tny normal ke kalau first trimester 6-7weeks keluar darah sikit mcm 1st day period? Lagi satu skg tgh sakit tekak dan selesema, bolehke ambil ubat selesema Dan sakit tekak?

8 Các câu trả lời

tak kisah lah awal pregnancy, tengah2 atau pon hujung2 pregnancy kalau ada spotting atau bleeding adalah tak normal. kalau proses penempelan pon hanya berlaku pada usia kandungan 4@5w. spotting yg berlaku tu hanya 1@2hari dan sebesar duit syiling 20sen. segere ke hospital ye boleh jadi ancaman keguguran. kalau awak ada flu, awak xboleh mkn ubat flu sebarangan. xsemua sesuai dgn ibu hamil. lebih baik pergi klinik dn doctor akan bg ubat yg bersesuaian dgn ibu hamil. ubat tu nama larodatine (xsure eja betol x)

1y trước

terima kasih atas nasihat, tq juga bgtau nama ubat

Kluar darah x normal ye.. better g check.. and also jgan sembarang amik ubat ye masa preggy. Saya haritu 8w pun selsema smpai hidung sumbat and berair je. Saya biar je. Setiap kali ade hingus saya buang. Lepas 3-4 hari dia baik sendiri.

1y trước

tq ye so far Sy belum ambil apa2 ubat..

Baik pegi klinik. Dr akan bagi ubat selesema utk pregnant punya. Sy pegi klinik pon Dr bagi sikit je ubat. Dr ckp pregnant tak boleh mkn ubat byk. Normal kalau bdn kurang selesa sbb pregnant kan

1y trước

ok Terima kasih ye

peg klinik trus ye.. 1) sbb awak bleeding 2) sbb awak x shat.. da pregnant x bley amek ubt sebarangan... kdg2 ubt biasa yg kte mkn sblum preggy x ssuai mkn ble preggy

1y trước

ok Terima kasih dia atas nasihat awak..

awak..better ke klinik trus tau...sy bleeding hari jumaat..sabtu dh gugur😭😭7week... sy doakan kandungan awak selamat ya...aamiin ya allah

1y trước

Saya pun baru gugur first baby pada 4 April, 10 weeks selepas 5 hari bleeding. Semoga kita dikurniakan rezeki sekali lagi. InsyaAllah selepas hujan pasti ada pelangi🥰

bila awk pregnant, xboleh ada bleeding sikit pon. kalau ada keluar darah tu x normal and perlu pg jumpa doctor segera.

bila kita mengandung mmg xsepatutnya ada pendarahan sis.. kalau risau better p cek kat hsptl..jgn ambik risiko ya

1y trước

ooo yaka baikk nanti say cekk terima kasih

xnormal..pergi cek

1y trước

terima kasih atas nasihat