Tanda bersalin

Nk tanya tanda bersalin tu mcm mne ye... klu sakit pinggang yg teramat sgt tu adakah tanda nk bersalin... saya da 37 week... first baby.... tolong bagi pencerahan... terime kasih

8 Các câu trả lời

Saya bersalin xde tanda lgsg. Cume sakit contraction tetiba pgi pagi. Mula mula start perut memulas ingat kan nk kentut tapi x dpt dpt pon kentut. Then sakit perut slow slow and sakit tu continue non stop makin lama makin kuat. So setiap kali sakit dtg sye record dlm contraction apps. And bila sakit dh smpai every 10 minute apps tu dh suruh pergi hospital. Sakit contraction sakit yang amat. Sampai hospital check bukaan dah buka 7cm. Terus masuk labour room. Doctor pecahkan air ketuban dekat labour room lagi teruk sakit dia 😅. Sampai pac tu doctor tyn awak boleh menahan sakit ye kt umah. Tapi alhamdullilah saya dipermudahkan.

sis kne perhati n alert baby mengeras je sllunya.. n sakit pinggang mcm period pain tp lg punch.. so klu trllu kerap tu nk dkt lh tu jgn risau utk ke hosp.. then ade org dia berserta darah.. ade org leaking ketuban.. ade yg tkde drh tkde leaking trus pch ketuban.. so prepared je

Rse mcm nk terberak tapi x rse nk berak... Air ketuban leaking sikit2 atau pun sekali byk... Baby mengeras... Sakit pinggang pun ye jgak... Kne tgok tanda2 yg lain....klau sakit pinggang je tp tanda lain x de x jd jugak

4y trước

Ya betul tu.. Saya haritu keluar air.. Smpai kat hospital bukaan dah 2cm..

Saya pun dah 37weeks due 17/9....tertanya2 jgk apa tanda2 lain. Nurse sendiri ckp lain org, lain tanda. Pecah ketuban tu, kalau kita pakai pantyliner boleh perasan tak? Mcm mana plk kalau keluar sikit2? Anak first...takda pengalaman.

4y trước

Sis Nanaa.....semoga dipermudahkan 🙂

klu sakit pinggang yg tramat sgt tu pn slh stu tnda nk bsalin..xsmestinye nk tggu contraction ,trun drh,pech air ktuban br nk g spital..sis dh 37w dh pn..molek sgt dh

Sy baru bersalin ank ke-2... tanda2 sy nk bersalin, perut mengeras selang 5 minit... perut rasa xselesa.. pergi hospital, dah buka 2cm..

Tiap org lain² tu tndanya..lau sis lh perut sis selalu megeras masuk 37minggu dh...tp tggu² jer dekat nk bersalin dh tu...

Kalu sakit pinggang teramat tu ,mmng nak bersalin suda tu