Tak dtg period fully bf mom

Hi, nk tanya klu fully bf mmg kita stakkan period ke? Sbb risau pulak dah tak period for 2 months.

11 Các câu trả lời

Yes normal. menyusu baby boleh induce period hormon awak utk x dtg. boleh baca lactational amenorrhea method. salah satu kaedah merancang dgn cara menyusukan bayi. dgn syarat: 1- period x dtg lagi lepas bersalin 2-fully bf 3- baby less than 6 month tapi kalau awak dh start dtg period, kena ambil pil perancang ya kalau nak merancang.

2y trước

boleh2

anak sulung saya, setahun tak period sebab full breastfeeding..anak kedua 9 bulan baru period pon sebab 100% breastfeeding.. don't worry kalau awak full breastfeeding k..😊 pegi cek pakar kat Putra medical center dan pakar selayang, dorang cakap normal kalau ibu susu badan

Yes normal, sesetengah ibu yg fully bf selama 6 bulan x de period, don't worry. Kalau more than 6 months no period boleh ke klinik wanita and check kestabilan hormon badan masa tu.

sya pun fully bf & on pil noriday. baby dh 3bulan21hari still x dtg period sejak kering nifas hari tuw…

saya 2 tahun fully bf memang period langsung tak datang. stop bf terus je terus datang period balik.

normal je . mcm saya anak sulung fully bf memang x dtg period 6bulan

10bulan sis sy tk period. dont worry ☺️

normal,ada yg sampai 6bulan.

normal